Acasăsinucidere maramuresSTUDENŢI AMERICANI- Voluntari in Parohia Greco-Catolica Turt – Ţara Oaşului

STUDENŢI AMERICANI- Voluntari in Parohia Greco-Catolica Turt – Ţara Oaşului

spot_img

DISTRIBUIȚI

În perioada 13 – 20 octombrie un grup de 10 studenţi americani de la Universitatea ”Franciscan University of Steubenville” din Ohio, au cutreierat meleagurile Tarii Oaşului si ale Maramureşului istoric. Tinerii studenţi au sosit la Turţ în 13 octombrie, gazda lor fiind părintele paroh, Ghiran Remus.

Studenţii au ales să vină în Parohia Greco Catolica Turt, pentru a descoperi tradiţia şi frumuseţea ritului bizantin, pentru a vizita obiectivele importante din zonă şi a desfășura acţiuni socio-caritative împreuna cu tinerii din parohia Turț.

Însoţiţi de preotul paroh, studenţii americani au început sejurul lor prin vizite de cunoaştere a oraşului Satu Mare, a regiunii Ţarii Oaşului şi a Maramureşului istoric cu bisericile vechi de lemn. Pentru câteva zile au avut activităţi la orfelinatul din Halmeu precum şi la alte orfelinate din zonă, pentru a-i cunoaşte pe copiii din centre, a socializa cu ei și a-i ajuta la studiul limbii engleze. De asemenea, au dat o mână de ajutor la acoperirea casei parohiale din Turţ. Pe parcursul şederii lor în zonă studenţii au avut posibilitatea de-a degusta mâncărurile tradiţionale româneşti oferite cu generozitate de credincioşii parohiei Turț.

Impresionați de farmecul naturii sălbatice şi fascinaţi de viaţa rurală, la sfârșitul sejurului lor, tinerii și-au manifestat dorința de-a reveni în vară în parohia Turţ, pentru a-l sprijini pe părintele paroh în pastorația tinerilor.

Pr. Paroh Remus Ghiran

Sursa: BRU.RO

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA