spot_img
AcasăAlteleEconomicSTRATEGIE - Un producător maramureşean face 126 milioane de lei pe an...

STRATEGIE – Un producător maramureşean face 126 milioane de lei pe an sărind marile reţele de supermarketuri

DISTRIBUIȚI

Producătorul de carne Ferma Zootehnică din Baia Mare, controlat de familia Rodica şi Florin Lazăr, a înregistrat o cifră de afaceri de 126 milioane de lei (28 milioane de euro) în 2015, din producţia şi comercializarea de preparate din carne de vită, porc şi oaie, produse în sistem integrat. Deşi vânzările companiei au crescut din punct de vedere cantitativ cu 15-20% anul trecut, cifra de afaceri a rămas cam la acelaşi nivel ca în 2014.

Compania nu este prezentă cu produsele sale în niciun hipermarket, pe motiv că acestea ar impune condiţii restrictive, şi nici un are în plan în viitorul apropiat pătrunderea în reţele de comerţ modern.

„Supermarketurile îţi cer preţuri, îţi cer discount-uri, tot felul de plocoane, între 10 şi 20%, lucruri pe care eu nu mi le permit. Îţi impun condiţii şi pe calitate şi pe preţ. În momentul în care îţi impun condiţii pe preţ, dacă produsul costă 7 lei, tu nu poţi să faci produsul cu 5 lei, decât dacă îi denigrezi cali¬tatea, denigrându-i calitatea, strici brandul. Or, consumatorul dacă cumpără un produs trebuie să-l şi consume, nu? Aşa ar fi normal“, spune Florin Lazăr directorul general al companiei.

Societatea deţine 700 de hectare de teren, 2.000 de vaci, 7.000 de porci şi 1.000 de oi, un abator, dar şi o reţea de 22 de magazine.

Sursa: m.zf.ro

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA