AcasăLifestyleSănatateSTOCURI EPUIZATE DIN FEBRUARIE - Criză de vaccin ROR în jumătate de...

STOCURI EPUIZATE DIN FEBRUARIE – Criză de vaccin ROR în jumătate de țară, în plină epidemie de rujeolă

DISTRIBUIȚI

STOCURI EPUIZATE Criză de vaccin ROR în jumătate de țară, în plină epidemie de rujeolă. Deși OMS a atras atenția că în România este cel mai mare focar de rujeolă din Uniunea Europeană și ne cere să luăm măsuri, situația pare departe de a fi rezolvată.

Potrivit datelor furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în zece direcții de sănătate publică din țară vaccinul ROR nu se mai găsește de la finalul lunii februarie, conform Libertatea.

România este lovită de cel mai mare focar de rujeolă din Uniunea Europeană. Peste 4.000 de cazuri au fost raportate, din care au fost înregistrate 18 decese (5 în județul Arad, 4 în Timiș, 4 în Dolj, 3 în Caraș-Severin, 1 în Satu Mare și 1 in București). Deși Ministerul Sănătății a promis rezolvarea crizei vaccinurilor ROR, situația este în continuare alarmantă.

Datele furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) arată că în zece direcții de sînătate publică din țară stocurile de vaccin ROR sunt epuizate de la finalul lunii februarie. Este vorba despre județele Argeș, Botoșani, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Satu Mare, Teleorman, Vaslui și Ilfov. În multe alte județe, stocurile erau aproape epuizate la finalul lunii februarie.

La nivel naţional mai erau 86.749 doze de vaccin ROR, dintre care 17.445 la direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti şi la 69.304 de cabinete ale medicilor de familie.

Ministerul Sănătății nu a putut rezolvat situația nici în luna martie, când vaccinul ROR abia se mai găsea în cabinele medicale individuale, iar în câteva dintre acestea ajungeau numai 5 doze de vaccin, deși aveau de vaccinat cel puțin 10-12 copii.

În România se încearcă introducerea unei legi a vaccinării, la care se lucrează de un an și jumătate. Proiectul de lege urmează să fie înaintat în Parlament și prevede obligativitatea vaccinării și sancționarea cu amenzi, precum și asumarea responsabilității părintelui privind copilul.

sursa INFO

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA