spot_img
AcasăActualitateSocialSTIMULARE - Municipalitatea băimăreană acordă tichete pentru grădiniță copiilor din familii nevoiașe

STIMULARE – Municipalitatea băimăreană acordă tichete pentru grădiniță copiilor din familii nevoiașe

DISTRIBUIȚI

STIMULARE Familiile nevoiașe din municipiul Baia Mare primesc sprijin de la Administrația Publică Locală.

STIMULARE La inițiativa primarului Cătălin Cherecheș, în luna februarie a acestui an aleșii băimăreni au votat în unanimitate acordarea de stimulente pentru a încuraja frecventarea grădinițelor de către cei mici, indiferent de situația materială.

Astfel, familiile care înregistrează de până la două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură, adică 284 de lei, primesc stimulente din partea autorității locale. Valoarea acestor tichete se ridică la suma de 50 de lei/lună/copil și pentru a beneficia de acest ajutor, familiile trebuie să îndeplinească anumite criterii.

Vârsta minimă de 3 ani a copilului împlinită pe parcursul anului școlar curent, vârsta maximă de 6 ani, precum și cuantumul venitului lunar al familiilor defavorizate sunt principalele criterii care trebuiesc îndeplinite de către băimărenii care doresc să beneficieze de aceste stimulente. Aceste tichete se pot obține începând cu luna septembrie a acestui an, iar dosarul se depune la sediul Serviciului Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Baia Mare, situat pe strada Dacia, numărul 1, camera 8.

Potrivit datelor furnizate de către Serviciul Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Baia Mare, numărul estimativ al beneficiarilor de tichete pentru grădinițe este de 550 de copii în acest an școlar educațional.

Simona Vasiac

Sursă foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA