AcasăLifestyleSănatateŞTIAI? - Cum se consumă corect mierea, în funcţie de momentul zilei

ŞTIAI? – Cum se consumă corect mierea, în funcţie de momentul zilei

DISTRIBUIȚI

ŞTIAI? Mierea naturală, indiferent de sortiment, are o serie de principii active benefice sănătăţii. Antioxidanţii, zaharurile, enzimele, vitaminele, acizii organici şi nu numai fac din miere un aliat puternic împotriva multor afecţiuni, scrie Ora de Ştiri.

ŞTIAI? Doar de noi depinde să folosim corect acest produs, astfel încât să-i potenţăm calităţile.

Administrată dimineaţa, este leac pentru stomac

Pentru cele mai frecvente boli ale stomacului, ulcerul şi gastrita, mierea are efecte terapeutice excelente, în cel de-al doilea caz indicată fiind dizolvarea mierii în apă călduţă. “Administrată dimineaţa, mierea este leac pentru stomac. Se recomandă câte o lingură, cu o oră înaintea micului dejun”, explică, pentru adevărul.ro, Anca Tene, specialist în nutriţie şi stil de viaţă sănătos.

După prânz, reglează tensiunea

De reţinut că mierea naturală are ca efect, spre deosebire de zahărul rafinat, o creştere mai mică a valorilor de zahăr din sânge, mai ales în cazul persoanelor cu diabet zaharat de tip II. Pentru satisfacerea nevoii acestora de a consuma ceva dulce, se poate adăuga în apă sau ceai puţină miere neprelucrată. Doar medicul poate spune, însă, de la caz la caz, până la cât poate merge cantitatea zilnică administrată acestor bolnavi. Luată la circa două ore după masa de prânz, mierea normalizează digestia şi tensiunea arterială.

Consumată seara, aduce somnul

Mierea este şi un excelent calmant al emoţiilor şi stresului şi un bun somnifer. Încă din Evul Mediu, cei care sufereau de insomnie apelau la o cană cu lapte călduţ peste care adăugau şi miere. Explicaţia este că, administrată înainte de culcare, mierea are capacitatea de a stabiliza nivelul de zahăr din sânge şi de a contribui la eliberarea melatoninei şi asigurarea rezervei de glicogen până dimineaţa.

sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA