AcasăAlteleEconomicŞTIAI? - Balerinii şi soliştii de operă, printre cei care pot ieşi mai...

ŞTIAI? – Balerinii şi soliştii de operă, printre cei care pot ieşi mai repede la pensie

spot_img

DISTRIBUIȚI

ŞTIAI? Oamenii care lucrează în instalaţiile industriale de prelucrare a materiilor prime nucleare, adică în zona I de expunere la radiaţii, beneficiază de pensie pentru limită de vârstă după cel puţin 15 ani de muncă în aceste meserii.

Dansatorii, soliştii de operă şi cascadorii au dreptul la pensie pentru limită de vârstă, dacă au stagii de cotizare de cel puţin 20 de ani într-una dintre aceste profesii şi dacă au împlinit cel puţin 50 de ani, potrivit informaţiilor comunicate pentru ECONOMICA.NET de către Casa Naţională de Pensii.

În jur de 8.500 de români, beneficiari ai pensiilor speciale, au printre cele mai scurte stagii de cotizare la pensie dintre toate categoriile profesionale din România, potrivit informaţiilor pe care Casa Naţională de Pensii Publice le-a comunicat la solicitarea publicaţiei noastre.

De exemplu, auditorii publici externi la Curtea de Conturi au dreptul, la împlinirea vârstei standard de pensionare, la pensie specială, dacă au cel puţin 14 ani vechime în funcţie, în timp ce diplomaţii cu minimum 15 ani vechime în Ministerul Afacerilor Externe au dreptul, la împlinirea vârstei de 60 de ani, la pensie specială.

Casa Naţională de Pensii Publice ne-a comunicat care sunt profesiile şi condiţiile de lucru care beneficiază de pensie pentru limită de vârstă, cu reducerea vârstei standard de pensionare.

citeşte detalii AICI

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA