spot_img
Acasăoameni noiSTATUL – Inamicul numarul unu al naturii în România

STATUL – Inamicul numarul unu al naturii în România

DISTRIBUIȚI

” STATUL este dușmanul nr. 1 al naturii în România”. Interviu cu Gabriel Păun, câștigător al Premiului EuroNatur 2016. Distincția le-a mai fost acordată Prințului Charles, lui Nelson Mandela ori lui Mihail Gorbaciov.

La sfârșitul acestei săptămâni, Gabriel Păun, de la Asociația Agent Green, a fost anunțat drept câștigător al premiului EuroNatur 2016, acordat de Fundația EuroNatur. Distincția a mai recompensat personalități precum Prințul Charles, Nelson Mandela, Mihail Gorbaciov, dr. Ernst Paul Dörfler, prof. dr. Klaus Töpfer, dr. Hans Bibelriether sau scriitorul american Jonathan Franzen. Festivitatea de premiere va avea loc în luna octombrie.

Gabriel Păun a devenit cunoscut în România în timpul campaniei de blocare a „Drumului lui Băsescu”, șoseaua națională care taie (la cel mai propriu mod cu putință) Parcurile Naționale Retezat și Domogled. Înregistrările VIDEO cu Gabriel Păun bătut la poarta fabricii Schweighofer de la Sebeș, după ce urmărise un camion cu lemne tot din Parcul Național Retezat, au fost văzute de sute de mii de români, au ajuns în presa internațională și au avut o contribuție importantă la mobilizarea civică din 2015 pentru salvarea pădurilor României. Cel mai grav moment l-a trăit însă în luna mai a anului trecut când, însoțit de un grup de activiști locali a ajuns pe Râul Alb, în zona proiectului microhidrocentralei din Geoparcul Dinozaurilor, despre a cărui caracter distructiv pentru mediu scrisese și avertizase România Curată. Acolo a fost atacat brutal de patronul proiectului și angajați ai acestuia, scăpând cu greu cu viață. În ciuda martorilor și a înregistrărilor VIDEO, dosarul trenează încă în birourile procurorilor.

„Gabriel Păun nu are termen de comparație în lupta sa pentru salvarea ultimelor păduri virgine din România, pentru care depune toate eforturile personale posbile. Aceste păduri au rămas neatinse de om timp de secole și sunt printre cele mai importante comori naturale de pe continentul nostru”.

Mai multe, AICI.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA