AcasăNews AlertSTATISTICĂ TRISTĂ – Maramureșul codaș la adopții și în 2017. Numai 2...

STATISTICĂ TRISTĂ – Maramureșul codaș la adopții și în 2017. Numai 2 copii au fost încredințați în familii

DISTRIBUIȚI

STATISTICĂ TRISTĂ   Baia Mare a făcut în ultimii ani pași importanți în domeniul asistenței sociale. HHC România are sediul aici, fiind entitatea care a închis orfelinate și a propus casele de tip familial, respectiv reintegrarea în familie unde s-a putut. Serviciul Public de Asistență Socială din subordinea Municipiului Baia Mare a dezvoltat multe proiecte bune în ultimii ani, având și altele în vizor. Și ar mai fi multe exemple.

În același timp, din nefericire, la nivelul Direcției de Protecție a Copilului Maramureș există un „blocaj”, ca să ne exprimăm plastic. De câțiva ani suntem „fruntași” pe lista neagră a adopțiilor. Deși, familii care pot și își doresc să adopte sunt. Tocmai de aceea este extrem de trist că județul Maramureș a „reușit” în 2017 performanța de a încredința spre adopție numai doi copii.

Conform unui material amplu publicat de Wall-Street.ro aproape 55.300 de copii erau inregistrati in sistemul de protectie speciala, dintre care doar 3.257 de copii au fost declarati adoptabili, numarul de familii adoptatoarea fiind de aproximativ 2.693.

Numarul de adoptii a scazut de-a lungul anilor, atat cele nationale, cat si internationale, ajungand, in 2017, la 1.252 de copii, potrivit datelor Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie transmise la solicitarea wall-street.ro.

In cursul anului 2017 instantele au incuviintat adoptia a 1.252 de copii, la nivel national si a 29 de copii, la nivel international, potrivit datelor Registrului National pentru Adoptii (RNA).

 

Sursa info și continuarea, AICI.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA