AcasăActualitateSocialSTATISTICĂ SURPRINZĂTOARE – Țara din UE cu cea mai ieftină benzină. Vezi...

STATISTICĂ SURPRINZĂTOARE – Țara din UE cu cea mai ieftină benzină. Vezi pe ce loc e România

DISTRIBUIȚI

STATISTICĂ SURPRINZĂTOARE  Ultimele date disponibile prezentate de Eurostat – Oil Bulletin ne arată un top al țărilor cu cea mai ieftină benzină din Uniunea Europeană. Analizându-le am avut parte de o foarte mare supriză. România conduce acest clasament, dar suntem pe ultimele locuri în clasament atunci când ne raportăm la cantitatea de carburant pe care o putem achiziţiona din salariul minim.

Așadar avem cea mai ieftină benzină, dar și cam cea mai proastă din UE. Conform datelor prezentate de Oil Bulletin, la începutul acestei săptămâni, preţul mediu al benzinei cu benzina comercializată în România era de 4,638 lei/litru (1,017 euro/litru). Faţă de preţul mediu al celor 28 de state europene (1,355 euro/litru), benzina în România este cu 25% mai ieftină.

Raportat la salariul minim, bucuria şoferilor dispare atunci când alimentează. Doar bulgarii stau mai prost ca noi la acest capitol, întrucât salariul minim este mai mic la ei decât la noi, iar preţul benzinei este mai mare decât în România (1,035 euro/litru).

Dacă ar fi ca tot salariul minim să fie alocat achiziţionării de benzină, un bulgar ar putea cumpăra 227 de litri din salariul minim de 235 euro/lună. Un şofer din România, cu salariul minim brut de 1.450 de lei (320 de euro) de la 1 februarie, poate achiziţiona 314 litri de benzină, adică cu aproape 40% mai mult decât vecinii noştri de la sud de Dunăre, conform Bugetul.ro.

Cei mai mulţi litri de benzină din salariul minim îi pot achiziţiona luxemburghezii. La ei salariul minim este de 1.999 de euro, conform datelor transmise de Eurostat, la începutul acestui an, astfel că aceştia pot cumpăra o cantitate de 1.750 de litri, adică de 5,5 ori mai mult decât şoferii din România.

Cea mai scumpă benzină comercializată în Europa se regăseşte în Italia şi Olanda, unde un litru costă 1,539 euro, cu 50 % mai scump decât în România. Olandezii îşi permit să cumpere din salariul minim o cantitate de benzină de trei ori mai mare decât un român, informează capital.ro.

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA