AcasăLifestyleSănatateSTATISTICĂ - Românii sunt slăbuții Europei, în Malta trăiesc cei mai mulți...

STATISTICĂ – Românii sunt slăbuții Europei, în Malta trăiesc cei mai mulți adulți obezi

spot_img

DISTRIBUIȚI

STATISTICĂ Malta este țara din Uniunea Europeană care deține cel mai mare procent de adulți obezi, în timp ce România este cea mai puțin afectată de această problemă de sănătate publică, potrivit statisticilor publicate joi de Eurostat.

STATISTICĂ În medie, circa o persoană cu vârsta de peste 18 ani din șase (15,9%) este considerată obeză în Uniunea Europeană și mai mult de jumătate (51,6%) este supraponderală, notează Biroul European de Statistică care subliniază că aceste procente cresc odată cu vârsta și scad în funcție de nivelul de educație.

Insula din Marea Mediterană se prezintă ca fiind țara cea mai afectată, cu 28,1% bărbați obezi și 23,9% femei obeze. Este urmată de Letonia și Ungaria, în timp ce Marea Britanie se clasează pe locul cinci. Franța se plasează mai bine, cu o medie 15,3% de persoane obeze, bărbați și femei.

România încheie clasamentul cu doar 9,4% de persoane obeze (9,1% bărbați și 9,7% femei). Italia și Olanda completează podiumul „elevilor buni” ai Europei.

Biroul European de Statistică subliniază și corelația clară cu nivelul de educație: în timp ce obezitatea afectează o persoană din cinci (19,9%) în rândul celor cu un nivel slab de educație (școala generală), procentul scade la 16% la cei cu o educație medie (liceu) și la 11,5% la cei cu un nivel înalt de educație (studii superioare).

Statisticile Eurostat sunt realizate pe baza unei anchete europene privind sănătatea cu ajutorul unor interviuri efectuate între 2013 și 2015. Acestea nu includ și Irlanda, pentru care datele „nu au fost disponibile”.

citeşte şi DE ȘTIUT – Majoritatea vitaminelor sunt nefolositoare, dar iată câteva care sunt foarte benefice

Sunt considerate obeze persoanele al căror indice de masă corporală (IMC) depășește 30.

IMC este un instrument de evaluare a greutății raportată la înălțime. Un IMC crescut reprezintă un factor de risc pentru obezitate. De asemenea, pentru aprecierea excesului ponderal este utilizata și circumferința abdominală.

sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA