spot_img
AcasăLIFESTATISTICĂ ÎNGRIJORĂTOARE OMS – Trei din 10 copii români sunt obezi

STATISTICĂ ÎNGRIJORĂTOARE OMS – Trei din 10 copii români sunt obezi

DISTRIBUIȚI

STATISTICĂ ÎNGRIJORĂTOARE OMS  Tot mai mulţi părinţi şi medici se plâng că, din cauza reclamelor, se îngraşă copiii. În România nu s-au făcut studii în aceste sens, însă Organizaţia Mondială a Sănătăţii a atras atenţia încă din 2013 asupra impactul nociv al reclamelor. În Marea Britanie, chiar Ministerul Sănătăţii a avertizat că unul din 5 copii devine obez din cauza vizionării reclamelor la cereale, potrivit Știri.TVR.ro.

Trei din 10 copii din România sunt supraponderali sau obezi, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

De vină este şi publicitatea agresivă, care îi face pe cei mici să poftească la tot felul de alimente nesănătoase. În medie, vizionăm 6 reclame la alimente pe oră. Iar efectele sunt diferite, în funcţie de comunitatea în care ne aflăm.

Un studiu realizat în Marea Britanie a dezvăluit că unul din 5 copii a ajuns obez din cauza spoturilor publicitare pentru cereale și dulciuri, considerate bombe calorice.

Iar Cercetătorii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au observat că, dacă un copil vede reclama unui produs, consumă cu 30% mai mult din produsul respectiv, decât unul care nu a văzut spotul publicitar.

Cei mai vulnerabili sunt micuţii de sub 5 ani.

Deocamdată, în România, singura măsură a fost luată de Consiliul Naţional al Audiovizualului care nu va mai permite, de luna viitoare, apariţia copiilor în reclamele pentru alimente.

Sursă info.

Sursă foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA