AcasăEvenimentSportMONDIALUL DE HANDBAL - Băimăreanca Melinda Geiger vrea să învingă Franța cu...

MONDIALUL DE HANDBAL – Băimăreanca Melinda Geiger vrea să învingă Franța cu naționala României

spot_img

DISTRIBUIȚI

MONDIALUL DE HANDBAL Naţionala feminină de handbal abordează Campionatul Mondial de handbal feminin cu un ”mixt” de jucătoare, unele cu mare experienţă, precum Cristina Neagu, Valentina-Ardean Elisei, dar şi altele la început de drum spre marea performanţă.

La 30 de ani, Melinda Geiger intră deja în prima categorie, mai ales că azi se poate lăuda şi cu o experienţă bogată la echipa naţională.

Interul dreapta din Baia Mare, care activează la echipa franceză Brest, va juca în Germania la al 8-lea turneu final şi bineînţeles că şi în cazul ei aşteptările sunt mari!

Apariţiile Melindei Geiger la echipa naţională nu au fost pasagere.

Ea chiar a contribuit la două medalii obţinute de România în ultimul deceniu, bronz la Campionatul European din 2010 şi bronz la Campionatul Mondial de acum 2 ani.

Deşi de la debutul într-un turneu final au trecut deja 9 ani – de la Campionatul European din 2008 -, tricolora nu se simte deloc o ”veterană” la lot. Cum se simte Melinda Geiger înaintea acestui turneu final şi cu ce gânduri a plecat spre Germania, citiţi în interviul oferit pentru cititorii ProSport.

 

Meli, bine ai revenit la echipa naţională. În primul rând, cum te simţi, acum, înaintea participării la un nou turneu final?

Sunt puţin obosită după meciurile disputate în această toamnă în Liga Campionilor şi în campionatul Franţei, însă sper să fiu bine din momentul în care vom începe meciurile oficiale la echipa naţională.

Ai avut o toamnă destul de interesantă la Brest, la meciul din Franţa cu Gyor ai fost chiar jucătoarea numărul 1 pentru echipa ta…

Au fost meciuri grele în care am încercat să dau tot ce pot pe teren. În schimb, după cum s-a observat, am obosit în unele meciuri, n-am mai fost atât de lucidă pe cât speram să fiu şi am căzut puţin, dar sper să îmi revin.

Cu ce gânduri ai revenit la echipa naţională? Eşti înaintea unui nou turneu final, ai socotit la a câta competiţie majoră vei fi prezentă?

Sincer, nu am socotit. Sunt chiar spre final. Mai am vreo două turnee, acesta şi pe următorul, apoi cred că îmi voi face şi eu retragerea pentru că nu mai pot din cauza genunchilor. Nu că nu aş vrea, dar nu mai pot să rezist. Ce îmi doresc eu de la acest Campionat Mondial este să văd că fiecare fată luptă de la meci la meci. Atât! Nu mă gândesc la un loc anume, ci doar să creştem de la un joc la altul.

Îţi vine să crezi că ai devenit o ”veterană” la echipa naţională?

Sincer, nu mă văd veterană. Cred că niciodată nu o să mă văd într-o astfel de situaţie, dar realitatea este total diferită, deoarece sunt printre puţinele fete din echipă care au mai fost la campionatele finale. Iar asta cred că îmi dă un cuvânt de spus în conducerea echipei sau în bunul mers al lucrurilor.

Te responsabilizează o dată în plus faptul că acum se aşteaptă mai mult de la tine?

Am auzit că se aşteaptă foarte mult de la mine, mă responsabilizează mai mult, într-adevăr, prin prisma experienţei. Dar nu mă stresez deloc din acest punct de vedere pentru că ştiu ce pot şi unde pot să ajung dacă într-adevăr sunt într-o formă maximă.

Vii din campionatul Franţei, echipa lui Olivier Krumbholz este una din adversarele României. Probabil că ai luat pulsul adversarelor, ce ne poţi spune despre Franţa?

Este o echipă puternică şi la fel ca noi au şi foarte multe jucătoare tinere. Asta o să le dea un plus, la fel cum o să ne dea şi nouă, prin prisma avântului tineresc, dacă pot spune aşa. Sunt puternice la fel ca noi, dar nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla. Noi, eu îmi doresc foarte mult să le batem, deoarece ştiu cum sunt şi ştiu cum vor veni în faţa mea şi o să-mi spună: ”Hei, v-am bătut!”. Nu-mi doresc acest lucru!

Allison Pineau, prietena ta, a revenit şi ea pe ultima sută de metri, chiar e o surpriză pentru toată lumea, pentru că era aşteptată să joace cu vreo lună mai târziu după accidentarea suferită. Aţi apucat să vorbiţi despre acest Mondial, de faptul că veţi fi faţă în faţă?

Am vorbit puţin. Ea îşi doreşte în primul rând să fie sănătoasă şi să joace. Nu ştiu cât de bine va intra în echipă, deşi am văzut ultimul meci al Franţei cu Slovenia (n.r. scor 26-18), a jucat foarte bine. Nu e pregătită pe handbal la momentul actual, Depinde, ştii cum e cum jucătoarele, o dată eşti sus, o dată eşti mai jos…

Franţa locul 1, România locul 2 sau invers?

Nu ştiu, dar o să ne batem cu fiecare echipă, ne aşteaptă meciuri grele. Avem şi experienţa de la Jocurile Olimpice de la Rio, când am spus că batem Angola şi ne-am furat-o de la ele. Grupa noastră este grea, oricine ce ar zice. Dar important este că o vom lua treptat.

Tu cum simţi echipa în momentul de faţă?

Simt că mai avem multe de lucrat în atac, dar şi în apărare, însă suntem puternice. Şi sunt sigură că vom ajunge acolo unde ne dorim dacă acele mici detalii sunt puse la punct.

Şi până unde îşi doreşte Melinda Geiger să ajungă la acest Campionat Mondial?

Până unde mă duce Domnul, sincer, la echipa naţională (n.r. zâmbeşte Melinda Geiger)

  • Melinga Geiger are în spate două Campionate Mondiale, patru Campionate Europene şi o participare la Jocurile Olimpice
  • România va debuta pe 2 decembrie la Campionatul Mondial, într-o partidă cu Paraguay. Turneu final se vede în ţară la Telekom Sport. (prosport.ro)
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA