AcasăActualitateSTAREA DE ALERTĂ SE ÎNCHEIE - De mâine am putea scăpa de...

STAREA DE ALERTĂ SE ÎNCHEIE – De mâine am putea scăpa de mască și în interior, dar și de alte restricții

DISTRIBUIȚI

Vești bune pentru români. Începând din data de miercuri, 9 martie, se ridică starea de alertă de la noi din țară, ceea ce înseamnă că oficialii României vor renunța la restricțiile privind obligativitatea măștii în contextul actual. Ce alte măsuri vor fi luate în noile condiții impuse.

Cetățenii țării noastre se bucură de faptul că starea de alertă din România se ridică miercuri, 9 martie 2022, ceea ce înseamnă că vom reveni la regulile și măsurile aplicate înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus din martie 2022, scrie Playtech.ro

Luni, 7 martie, deputatul PNL Robert Sighiartău și-a anunțat urmăritorii, de pe contul său de Facebook, că elevii nu vor mai fi obligați să poarte masca de protecție în incinta unității de învățământ.

De miercuri fără mască la şcoală! Având în vedere că expiră starea de alertă, anumite restricții pot fi doar recomandate, nu obligatorii”, a scris politicianul pe rețelele sociale.

De asemenea, jurnalista Ionela Arcanu a făcut o listă, explicând pe înțelesul tuturor celor care o urmăresc în mediul online, ce presupune ridicarea stării de alertă în România și ce măsuri nu vor mai fi obligatorii prin lege:

Ce presupune ridicarea stării de alerta:
– fara masca în exterior
– masca in interior, doar recomandare
– se elimina accesul in institutii publice sau private doar cu certificat COVID
– programul operatorilor economici revine la normal
– se redeschid cluburile
– se pot organiza nunți, botezuri, petreceri
– infectații se vor izola, precum cei care au boli infecțioase- tot cu titlu de recomandare
Maine ele vor fi anuntate oficial.
Atenție, starea de alerta este valabila pana marți noapte, adică din 9 martie se ridica restricțiile!”, a scris celebra ziaristă pe Facebook.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a vorbit despre dispariția obligativității măștilor din școli. Cu toate acestea, oficialul României le recomandă școlarilor să nu renunțe la masca de protecție.

Sursă: https://playtech.ro/stiri/ce-revine-la-normal-dupa-ridicarea-starii-de-alerta-din-romania-ce-se-intampla-cu-masca-483178

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA