Acasăsinucidere maramuresSTĂ CA BOIERII! - Un ciobănesc german are căsuță cu aer condiționat

STĂ CA BOIERII! – Un ciobănesc german are căsuță cu aer condiționat

DISTRIBUIȚI

Un ciobănesc german a devenit vedetă în Brazilia. El se poate lăuda  cu o casă nou construită de stăpânul său, dar şi cu dotarea de rezistenţă a locuinţei sale:  un aparat de aer condiţionat care îi oferă zile şi nopţi răcoroase.

Un locuitor din Guaraí, o localitate din Brazilia, a surprins pe toată lumea din oraş. El a instalat un aparat de aer condiţionat în casa pe care i-a construit-o câinelui sau. Wyomar Araujo Ramos spune că a pus dispozitivul de aproximativ trei luni pentru a oferi mai mult confort câinelui sau, un ciobănesc german în vârstă de un an şi o lună. Potrivit lui, câinele este sensibil la căldura intensă din oraş, unde se ating frecvent peste 45 de grade C.

Araujo spune că ideea de a instala aer condiţionat i-a venit după o zi foarte fierbinte, când a venit acasă şi a găsit-o pe Hana agitată. „I-am dat apă, i-am pus mâncare, dar Hana era aproape leşinată de căldură. Atunci m-am gândit că o baie i-ar prinde bine. Şi aşa a fost. Mi-am dat seama că problema a fost căldura”, explică el.

Potrivit lui Araújo, căţeaua a aprobat ideea. „În prima zi, după ce i-am instalat aparatul de aer condiţionat, aproape nu a ieşit din casă. Când vrea să-mi spună să îi pornesc aerul, începe să între şi să iasă din căsuţa ei. După apariţia în presă, casa câinelui a devenit loc de pelerinaj pentru localnici, dar şi pentru turişti. Toţi vor să vadă şi să facă poze în casa Hanei. Avem cam 30 de vizitatori pe zi”, spune brazilianul.

Araujo este de profesie instalator şi spune că gestul lui a stârnit multe întrebări printre unii localnici. Mulţi se întreabă cum de îşi permite să pună aer condițonat doar pentru un câine, dar alţii aprobă gestul lui. Brazilianul aşteaptă însă şi alte opinii sau sfaturi pentru a aduce îmbunătăţiri căsuţei. „De exemplu pot schimba ţigla casei, sau pot să-i pun o uşa din sticlă. Accept şi sponsorizări”, spune stăpânul câinelui.

Brazilianul vorbeşte şi despre satisfacţiile pe care îl le aduce Hana. „Acestea sunt nenumărate. Este un câine minunat, vesel şi jucăuş cu toată familia. Lucrurile se schimbă însă dacă apare cineva străin”, completează Araujo.

Ciobănescul German este o rasă folosită de poliţie în diferite părţi ale lumii. Este un câine mare, echilibrat, disciplinat şi au o capacitate de învăţare foarte bună.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA