AcasăActualitateSPRIJINIREA COMUNITĂŢILOR ROMÂNEŞTI - Centru de informare al României la Slatina/Solotvino în...

SPRIJINIREA COMUNITĂŢILOR ROMÂNEŞTI – Centru de informare al României la Slatina/Solotvino în Ucraina

DISTRIBUIȚI

SPRIJINIREA COMUNITĂŢILOR ROMÂNEŞTI Guvernul a aprobat, miercuri, 13 septermbrie, deschiderea centrului de informare al României la Slatina/Solotvino (Ucraina), ca parte a demersurilor guvernamentale pentru sprijinirea comunităților românești din afara granițelor țării în promovarea și conservarea identității etnice, culturale și lingvistice.


Rolul centrelor de informare, conform Programului de Guvernare, este de a promova interesele României în relația bilaterală de predare a limbii române și a elementelor de cultură și civilizație românească prin elaborarea unor proiecte în domeniul lingvistic și organizarea unor evenimente culturale și de diplomație publică și culturală, precum și a sărbătorilor naționale.

Memorandumul adoptat în ședința de guvern prevede înființarea centrului de la Slatina/Solotvino până la finalul anului, fiind o prioritate asumată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni pentru 2017.

Începând cu anul 2015, astfel de unități au fost deschise și la Comrat și Bălți (Republica Moldova) și Ismail (Regiunea Odessa, Ucraina).

Alte două centre vor fi înființate la Bor (Serbia/Valea Timocului) și Korcea (Albania), zone în care există importante comunități românești.

Biroul de presă al Guvernului

citeşte şi PERCHEZIȚII ÎN 8 JUDEȚE – Dorin Cioabă, regele romilor, bănuit de infracțiuni economice

PROIECT INEDIT ÎN ROMÂNIA – Orașul unde toate trecerile de pietoni nesemaforizate vor fi dotate cu sisteme led și senzori de mișcare

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA