AcasăAlteleEconomicSPRIJIN - Statul oferă bani pentru Prima împădurire a terenurilor

SPRIJIN – Statul oferă bani pentru Prima împădurire a terenurilor

DISTRIBUIȚI

SPRIJIN Statul acordă susținere financiară proprietarilor de terenuri, atât în vederea împăduririi terenurilor agricole, cât și a celor neagricole, scrie Cunoaşte Lumea.

SPRIJIN  Potrivit Agenției pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite” poate fi accesată până în ultima zi a lunii viitoare. Susținerea este acordată sub forma unor prime, două la număr.

Prima dintre ele se acordă pentru înființarea de plantații forestiere iar prin cea de-a doua, acordată anual, vor fi asigurate fondurile necesare pentru întreținerea noilor plantații forestiere, precum și pentru compensarea pierderii veniturilor ce ar fi rezultat dacă s-ar fi practicat activități agricole.

 Pentru sesiunea noiembrie 2016 – martie 2017 a fost alocată o sumă de 50 de milioane de euro.

Pentru un proiect, proprietarul de teren va putea beneficia, în cadrul acestei scheme de sprijin, de o susținere financiară totală de cel mult 7 milioane de euro.

Pot avea calitatea de beneficiari ai schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite” atât proprietarii de terenuri agricole sau neagricole, cât și asociațiile acestora. Se

impune precizarea că vor putea primi sprijin pentru înființarea de plantații forestiere inclusiv unitățile administrativ-teritoriale – municipii, orașe, comune, care dețin terenuri propice împăduririi.

În principiu, prioritare vor fi, la finanțare, terenurile poziționate în regiunile în care pădurile acoperă suprafețe mai mici decât ar fi normal și, de asemenea, terenurile care vor îngădui realizarea unor plantații forestiere de dimensiuni însemnate, precum și cele din zonele care prezintă un risc sporit de deșertificare sau erodare.

De dorit este ca plantația forestieră a cărei înființare a fost proiectată să conțină mai mult de două specii de arbori.

sursa INFO

sursa FOTO

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA