spot_img
AcasăslolvaciaSPRIJIN - Ministerul Culturii lansează programul Orașe europene

SPRIJIN – Ministerul Culturii lansează programul Orașe europene

DISTRIBUIȚI

Ministerul Culturii a lansat programul Orașe europene, un proiect dedicat orașelor care au candidat în prima etapă a competiției pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 în România – Alba Iulia, Arad, Bacău, Brăila, Brașov, Craiova, Iași, Sfântu Gheorghe, Suceava, Târgu Mureș.

În acest context, reprezentanții municipalităților și ai asociațiilor care au gestionat proiectele de candidatură au fost invitați luni, 4 aprilie, la o discuție cu ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu și cu secretarul de stat Corina Șuteu pentru a defini împreună un program de susținere cât mai clar și mai adaptat nevoilor de dezvoltare culturală ale fiecărui oraș.

Programul orașe europene se articulează în jurul a 4 direcții propuse de Ministerul Culturii: acordarea patronajului Ministerului Culturii pentru un proiect de dimensiune europeană care a făcut parte din programul de candidatură, inițierea unor programe de formare dedicate atât managerilor, cât și programatorilor culturali, elaborarea unei publicații dedicate orașelor candidate pentru a contura profilul și identitatea lor, revitalizarea în fiecare oraș a unui cinematograf de artă.

De asemenea, ministrul Vlad Alexandrescu a insistat pe importanța colaborării cu zona teatrului independent.
Reprezentanții municipalităților și-au arătat interesul pentru propunerile făcute și pentru un parteneriat pe termen lung cu Ministerul Culturii. În perioada următoare vor fi semnate protocoale de colaborare cu fiecare oraș în acest sens.

„Incercam să ducem mai departe acest proiect. Credem că sunteți orașe europene, că sunteți altceva decât cei care nu au depus candidaturile. Vrem să vă sprijinim în tot ceea ce faceți, astfel încât acest parteneriat între sectorul cultural, administrația locală și ONG să poată continua în orașul dumneavoastră, astfel încât să vă ajutăm să creați o identitate culturală a orașului. Este foarte important ca Ministerul Culturii să sprijine această identitate. E vorba de patrimoniu, cultură vie, teatre, cinematografe. Vă ajutăm să creați un brand al orașului și să asigurăm formarea unor specialiști în cultură. Vrem să legitimăm acest program Orașe Europene, astfel încât să îi dăm un contur național. Prezența celor 10 orașe în acest program asigură un contur exemplar orasului”, a afirmat Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii.

Sursă: finanțare.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA