AcasăAlteleEconomicSPRIJIN FINANCIAR - Crescătorii de porci ar putea primi de la stat,...

SPRIJIN FINANCIAR – Crescătorii de porci ar putea primi de la stat, până la 15.000 de euro pe an pe fermă

DISTRIBUIȚI

Ministerul Agriculturii ar putea acorda fermierilor mici, crescători de porci, un sprijin din bugetul naţional în valoare de 15.000 euro/an/fermă. Ministerul va realiza o analiză asupra impactului bugetar raportat la numărul de unităţi de creştere a porcinelor eligibile şi de a stabili condiţiile tehnice în baza cărora se va face notificarea către Comisia Europeană pentru acordarea acestui sprijin.

Micii crescători de porci au fost cei mai afectaţi de turbulenţele pieţei cărnii de porc, aceştia necesitând măsuri de sprijin urgente, urmând ca pentru marii crescători de porcine să fie luate măsuri pe termen mediu şi lung vizând stabilitatea veniturilor acestora, potrivit Ministerului Agriculturii.

Ministrul Achim Irimescu s-a întâlnit la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu reprezentanţii micilor crescători de suine din România, temele abordate în cadrul discuţiilor vizând problemele cu care se confruntă sectorul creșterii porcinelor şi identificarea măsurilor de sprijin capabile să absoarbă şocul resimţit de fermieri ca urmare a crizei din acest sector.

Irimescu a mai avut discuții și cu Vytenis Andriukaitis, comisarul european pentru sănătate și siguranța alimentelor, cu care a discutat despre deblocarea cât mai rapidă a exportului de porcii vii în spațiul comunitar, fapt care ar putea avea un impact pozitiv în capitalizarea micilor crescători de suine din România.

libertatea.ro

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA