AcasăAlteleEconomicSPRE DEOSEBIRE DE SUEDEZI ȘI FINLANDEZI - Unul din 3 români nu...

SPRE DEOSEBIRE DE SUEDEZI ȘI FINLANDEZI – Unul din 3 români nu își permite să iasă în oraș lunar

DISTRIBUIȚI

Mai mult de o treime (35,7%) dintre locuitorii României nu-şi permit să iasă în oraş să mănânce sau să bea cu prietenii sau cu familia o dată pe lună, conform Eurostat. Ponderi similare se mai întâlnesc în Ungaria (unde 36,5% dintre locuitori nu au resurse pentru a ieşi lunar în oraş) sau în Bulgaria (30%).

În România, cei mai afectaţi sunt locuitorii în vârstă, având în vedere că din totalul populaţiei de peste 65 de ani un procent de 43% nu-şi permit să iasă în oraş, arată ZF. În acelaşi timp, în Ungaria o situaţie mai dificilă o au tinerii, având în vedere că 40% dintre aceştia nu-şi permit să ia masa în oraş (spre deosebire de România, unde 37,6% dintre tinerii care au sub 25 de ani nu pot să iasă lunar la restaurant sau într-un bar).

La nivelul celor 28 de state din Uniunea Europeană, aproape unu din zece locuitori (13%) nu are bani suficienţi pentru astfel de activităţi în fiecare lună. La polul opus este situaţia din Suedia (unde doar 1% din populaţie nu are bani destui pentru a mânca în oraş), Finlanda (1,5%), Danemarca (3,2%), Olanda (3,3%), Cehia (3,4%) şi Luxemburg (4,1%).

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA