AcasăActualitateSPITALUL DIN SIGHET, A DOUA SUCEAVĂ - Încă 5 cadre medicale infectate....

SPITALUL DIN SIGHET, A DOUA SUCEAVĂ – Încă 5 cadre medicale infectate. Ministrul Tătaru trebuie să ia o decizie

spot_img

DISTRIBUIȚI

Focarul de COVID-19 din Spitalul Municipal din Sighetu Marmației devine din ce în ce mai mare pe zi ce trece. Inițial, la primele cazuri, autoritățile maramureșene au încercat să țină informațiile la secret (cum au făcut-o de fiecare dată când au avut ocazia de la începutul pandemiei). Acum, situația pare să le scape din mâini celor de la județ.

Alte cinci noi cazuri de COVID-19 printre cadrele medicale de la spitalul din Sighet au fost confirmate azi oficial de către autorități, numărul acestora ajungând până acum la 13. Toți aceștia au fost internați și se află în aceste momente sub tratament.

La Spitalul Municipal Sighetu Marmației, in urma testarii pentru depistarea virsului SARS-COV19, sunt pozitive alte cinci cadre medicale. Și aceste persoane au fost internate într-o secție de boli infecțioase a unei unități medicale. Cei 13 angajati confirmați (asistenți medicali și personal auxiliar) își desfășurau activitatea în patru pavilioane din cadrul unității medicale. S-a procedat la efectuarea curățeniei și dezinfecției celor patru pavilioane. Direcția de Sănătate Publică Maramureș efectuează ancheta epidemiologică. Contacții direcți au fost izolați la domiciliu. De asemenea, au fost luate măsurile necesare pentru protecția personalului și pacienților în scopul prevenirii și limitării răspândirii infecției cu noul Coronavirus.

Nu se știe în aceste momente cât de gravă este cu adevărat situația, CJSU Maramureș fiind rezervat în detalii. Cert este că se așteaptă în aceste momente ca ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, să ia o decizie cu privire la ce se întâmplă în Sighet. Nu este exclusă închiderea temporară a spitalului, ori chiar instituirea unei conduceri militare, cum s-a întâmplat în alte județe.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA