AcasăLIFESPECTACOL PE CER - Cea mai mare Super Lună din ultimii 70 de...

SPECTACOL PE CER – Cea mai mare Super Lună din ultimii 70 de ani

spot_img

DISTRIBUIȚI

SPECTACOL PE CER Satelitul natural al Terrei este cel mai aproape de Pământ, ceea ce nu s-a mai întâmplat din ianuarie 1948.

SPECTACOL PE CER  În termeni ştiinţifici, fenomenul se numeşte perigeu lunar. În România, cel mai bun moment pentru a o surprinde în „cea mai mare formă” a ei va fi între ore 17:30- 19:30.

Cea mai mare Super Lună din ultimii 70 de ani se va vedea luni, pe tot parcursul nopţii. Faza de Lună Plină se produce luni, la ora 15.54, potrivit Observatorului Astronomic Amiral „Vasile Urseanu”.

„Luna se află în constelaţia Taurus nu departe de două roiuri deschise. Ambele roiuri sunt în strânga Lunii, deasupra fiind Pleiadele, iar sub, Hyadele”, potrivit site-ului astro-urseanu.ro.

Luna se va afla în această perioadă la cea mai mică distanţă faţă de Terra de după anul 1948 şi nu se va mai apropia de Pământ la o astfel de distanţă decât abia în 2034.

Anul 2016 se va încheia cu cea mai mare Lună plină pe care majoritatea oamenilor au văzut-o vreodată.

Satelitul natural al Terrei se va apropia cel mai mult – devenind pe boltă mai strălucitoare şi mai mare – faţă de Terra decât a făcut-o în ultimii 70 de ani, pe 14 noiembrie.

Termenul de Super-Lună a fost folosit pentru prima oară în 1979, pentru a descrie fenomenul apărut când o Lună plină coincide cu punctul maxim de apropiere de Pământ. „Apropiere” în acest caz înseamnă totuşi o distanţă de peste 356.511 kilometri. Dar corpul ceresc apare pe cer cu 30 % mai strălucitor decât în alte ocazii.

Pentru astronomi, Super-Luna este o ocazie perfectă pentru a studia mai bine singurul satelit natural al Terrei.

Oamenii nu au nici un motiv de îngrijorare din cauza acestui fenomen astronomic inedit. Experţii au respins orice legătură între fazele Lunii şi fenomene meteo extreme pe Terra.

citeşte şi LĂSATA SECULUI 2016 – Ce nu ai voie să faci cu o zi înainte de Postul Crăciunului

E drept însă că poate accentua unele fenomene deja existente, cum ar fi mareele sau activitatea vulcanică.

sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA