Acasăsinucidere maramuresSPECIAL: Oameni pentru Pace - Ada Aharoni

SPECIAL: Oameni pentru Pace – Ada Aharoni

spot_img

DISTRIBUIȚI

Profesoara Ada Aharoni, scriitoare, poetă, dramaturg şi conferenţiar, s-a născut în Cairo, Egipt, şi acum trăieşte în Haifa, Israel. Până în prezent ea a publicat 25 de cărţi, prin care şi-a câştigat recunoaşterea internaţională. Ada Aharoni a primit gradul de licenţiat (B.A) în literatură şi sociologie, la Universitatea Evreiească din Ierusalim, gradul de master în filosofie (M.Phil), la Universitatea London, şi i-a fost acordat gradul de Doctor în Literatură (Ph.D), pentru lucrarea ei asupra laureatului Premiului Nobel pentru Literatură – Saul Bellow, la Universitatea Evreiească din Ierusalim.   Ada Aharoni a ţinut prelegeri la Departamentul de Literatură Engleză de la Universitatea Haifa şi a predat sociologie (rezoluţia conflictului), la departamentul Humanities, Technion (Institutul Israelian al Tehnologiei), în Haifa.

Ea este fondatorul şi preşedintele internaţional al IFLAC: PAVE PEACE, Forumul Internaţional pentru Literatură şi o Cultură a Păcii.

Ea este fondatorul şi editorul magazinului literar Galim: Valuri  (1987 – 2003), şi al jurnalului electronic, Horizon: Pave  Peace. Ea este de asemenea fondatorul şi editorul publicaţiei Lirit: Poetry Israel a Asociaţiei Scriitorilor Evrei, incluzând poeţi majori israelieni în traducere Engleză. Profesoara Ada Aharoni a fost premiată cu numeroase premii internaţionale şi recunoaşteri, printre ele sunt: Premiul Consiliului Britanic, Premiul Keren Amos President, Premiul Haifa şi Bremen, Premiul Academiei Mondiale a Artelor şi Culturii, Premiul Coroana de Aur Coreeană a Poeţilor Lumii, Premiul Rachel, şi recunoaşterea de merit din partea HSJE: Societatea Istorică a Evreilor din Egipt, pentru ”eforturile ei devotate şi fără egal spre a promova literatura vizionară şi poezia ce proclamă pacea în lume.” În 1998, ea a fost aleasă ca fiind una din cele o sută “Eroine ale Lumii”, în Rochester, New York, pentru “lucrările ei extraordinare literare pentru promovarea femeii si a păcii”.

Pe data de 4 septembrie anul curent, Ada Aharoni a primit din partea preşedintelui israelian Premiul Preşedintelui Israelian pentru Voluntariat, pentru promovarea iniţiativelor păcii între evrei şi arabi.

“Ada Aharoni, sunt foarte impresionat de întreaga muncă minunată pe care o faceţi pentru promovarea Culturii Păcii şi a Păcii între Israel şi vecinii săi”, a spus preşedintele Shimon Peres atunci când i-a prezentat premiul.

Ceremonia a avut loc la reşedinţa oficială a preşedintelui Peres în Ierusalim.

Ada Aharoni este un Ambasador al Păcii, care lucrează neobosit pentru înţelegere între naţiuni, şi pentru ca viziunea Culturii Păcii să devină realitate.

Corespondenţă şi fotografii trimise de: Tatomir Ion-Marius

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA