spot_img
Acasăsinucidere maramuresSPECIAL: A XI-a editie a Marsului Vietii in memoria victimelor Holocaustului -...

SPECIAL: A XI-a editie a Marsului Vietii in memoria victimelor Holocaustului – Budapesta, 2013

DISTRIBUIȚI

Pe data de 21 aprilie a.c. la Budapesta a avut loc cea de-a XI-a editie a Marsului Vietii, in memoria victimelor Holocaustului cu participarea a mii de persoane. Au fost prezente personalitati din sfera politica, culturala, religioasa si artistica a Ungariei, scriitori, poeti, fosti prim-ministri (Bajnai Gordon, Gyurcsany Ferenc), ambasadori (SUA, Elvetia, Israel) etc. Multimea s-a adunat aproape de podul Margareta unde s-a interpretat muzica Klezmer. Evenimentul nu a fost lipsit de neplaceri, un barbat a reusit sa scape vigilentei autoritatilor si de pe podul Margareta a atarnat un afis provocator si extremist. Gestul nu a ramas fara raspuns, multimea a scandat impotriva acestuia, si in scurt timp politistii au luat masuri, retinandu-l pe barbat. In continuare manifestarea a decurs fara alte incidente.

Sunetul sofarului a dat semnalul inceperii marsului. Grupul mare de oameni s-a deplasat incet dela podul Margareta, pe docul Carl Lutz panala strada Dravala locul amenajat pentru discursurile personalitatilor. Au luat cuvantul: Gordon Gabor ,presedintele Fundatiei Marsului Vietii, Agnes Hirschi, fiica consulului Carl Lutz care in perioada deportarilor din Ungaria a salvat mii de evrei, ambasadorul Elvetiei in Ungaria, sef-rabinul Frolich Robert si altii. Au fost transmise si mesaje de la oficialitati din Elvetia si Canada.

La sfarsitul evenimentului s-au lansat sute de baloane albe.

Scopul manifestarii a fost comemorarea victimelor Holocaustului precum si sa transmita un mesaj puternic impotriva antisemitismului si rasismului.

Corespondent:Tatomir Ion-Marius

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA