AcasăActualitateSocialSpanioli interesaţi de investiţii în Maramureş

Spanioli interesaţi de investiţii în Maramureş

spot_img

DISTRIBUIȚI

Prefectul Anton Rohian s-a întâlnit, în această dimineaţă, cu reprezentanţii unei firme spaniole, care doresc să colaboreze cu autorităţile administraţiei publice locale. De asemenea, societatea  este dispusă să investească în Maramureş, respectiv să participe la reabilitarea sau construcţia unor obiective din judeţ.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a prezentat oaspeţilor spanioli judeţul nostru din punct de vedere economico- social, cultura-turistic, educaţional, precizându-le principale priorităţi din agenda de lucru. Prefectul de Maramureş a spus: ” Reprezint Guvernul Victor Ponta, iar din informaţiile pe care le deţin am înţeles că vizita domniei sale şi întâlnirea cu omologul spaniol şi celelalte autorităţi regionale este un succes din punctul de vedere al relaţiilor bilaterale. În acest moment am ca prioritate reabilitarea DN18, legătura principală dintre partea de sud cu nordul judeţului, dar şi cu Moldova. De asemenea, construcţia noului pod peste râul Tisa şi începerea investiţie de anul viitor este în atenţia noastră. Am convenit cu guvernatorul regiunii Transcarpatia despre importanţa demarării investiţiei în cadrul colaborării transfrontaliere, am numit membrii comisiilor de lucru şi dorim ca proiectul să fie discutat  la întâlnirea miniştrilor de externe ai României şi Ucrainei. De asemenea, reabilitarea reţelei de drumuri judeţene este în atenţia conducerii judeţului. Sunt investiţii de anvergură în Maramureş, un proiect guvernamental de redeschidere a mineritului, respectiv în energie. Avem pentru anul viitor un portofoliu de proiecte, iar dacă sunteţi interesaţi puteţi, în conformitate cu prevederile legislaţiei europene să participaţi la licitaţii”.

Delegaţia spaniolă a fost interesată de construcţia tunelului pe sub muntele Gutâi. Prefectul Anton Rohian le-a explicat că şi acest proiect este fezabil, dar că demersurile pentru acesarea fondurilor necesare vor începe după finalizarea lucrărilor de reabilitare a DN18 şi începerea construcţiei noului pod şi lucrărilor la punctul de trecere a frontierei. Consiliul Judeţean Maramureş gestionează fondurile şi proiectele judeţene, iar în acest context vă voi facilita primirea dumneavoastră la conducerea judeţului, a mai adăugat prefectul de Maramureş. Ca reprezentant al Guvernului în teritoriu voi veghea la respectarea legalităţii, dar voi şi sprijini atragerea de investiţii în judeţ în conformitate cu atribuţiile conferite de lege, inclusiv de a oferi de condiţii egale de participare la licitaţiile din Maramureş, a mai spus Anton Rohian.

Societatea spaniolă care reprezintă un grup de afaceri alcătuit din peste 60 de companii şi-a depus ofertele pentru executarea unor lucrări de investiţii în judeţele Cluj şi Galaţi.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA