AcasăActualitate112ȘPAGĂ ŞI ÎN ARMATĂ - Trei militari traficau pe bani grei slujbe de...

ȘPAGĂ ŞI ÎN ARMATĂ – Trei militari traficau pe bani grei slujbe de membru al Armatei Române

DISTRIBUIȚI

ȘPAGĂ ŞI ÎN ARMATĂ Trei militari sunt urmăriţi penal de către procurorii Parchetului Tribunalului Militar Iaşi. Ei traficau pe sume frumușele slujbe de membru al Armatei Române.

ȘPAGĂ ŞI ÎN ARMATĂ Un militar al Armatei Române este cercetat în arest la domiciliu, iar alți doi sunt cercetați sub control judiciar într-una dintre cele mai rare anchete pe care au avut-o procurorii: mită dată de tineri care doreau să facă Armata.

Cele mai vânate posturi în Armata Română sunt cele de la unitățile care trimit soldați în Afganistan.

Anchetatorii Parchetului Tribunalului Militar Iași au cerut ieri punerea sub urmărire penală și arestarea acestora, însă judecătorul de libertăți a decis aplicarea unor măsuri mai ușoare.

Cei vizați de procurori sunt caporalul Florin Pandelea, plutonierul Constantin Mihaiu Constantin și sergentul Iulian Valerică Vizitiu.

Anchetatorii arată că în intervalul martie – aprilie 2016, Florin Pandelea a pretins de la un tânăr care ar fi vrut să se angajeze ca militar suma de 1.000 de euro şi a primit 500 de euro. Banii au fost primiți chiar pe cardul de salariu al caporalului.

Tânărul denunțător a vrut să dea șpagă ca să fie soldat la o unitate de poliţie militară de pe raza judeţelor Bistriţa sau Suceava. “Ulterior, inculpatul a pretins şi primit de la aceeaşi persoană şi suma de 400 lei pentru intervenţii vizând facilitarea vizitei medicale efectuate la Spitalul Militar Iaşi în luna aprilie 2016”, mai susțin procurorii.

Tot Florin Pandelea a pretins și în septembrie 2016 de la Iulian Valerică Vizitiu bani şi foloase materiale pentru a interveni în timpul procedurilor de înscriere şi evaluare. De asemenea, Vizitiu a oferit bani, în decembrie 2016, şi inculpatului Constantin Mihaiu pentru a interveni în vederea încadrării sale ca soldat gradat profesionist şi, ulterior, pentru obţinerea unei repartiţii preferențiale.

Un soldat primește pentru șase luni petrecute în teatrul de operațiuni peste 10.000 de dolari.

sursa INFO

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA