AcasăEvenimentSportArgint pentru fetele și băieții noștri! Spadasinele române au pierdut dramatic titlul...

Argint pentru fetele și băieții noștri! Spadasinele române au pierdut dramatic titlul european la scrimă!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Reprezentativa feminină de spadă a României a pierdut, la tuşa decisivă, titlul continental, 41-42 în finala cu echipa Rusiei.
Româncele şi rusoaicele au fost de nedespărţit după 9 runde în marea finală de la Legnano, în Italia. La tuşa decisivă, rusoaica Sivkova a avut câştig de cauză în disputa cu Ana Maria Brânză şi medalia de aur revine Rusiei.

Actuala generaţie a spadei feminine româneşti este una dintre cele mai titrate din istorie, cucerind deja patru titluri europene şi două mondiale, iar la Jocurile Olimpice de la Londra, fetele sunt cotate cu mari şanse la medalii.

Echipa României, în componenţa, Ana Maria Brânză, Loredana Dinu, Anca Măroiu şi Simona Gherman, a trecut în sferturi de Suedia, 40-32, iar în semifinale de Estonia, 45-37.

Argint şi pentru echipa masculină de sabie a României!
După argintul cucerit de echipa feminină de spadă a României, şi echipa masculină de sabie a câştigat tot medaliile de argint la Campionatele Europene de scrimă de la Legnano (Italia), duminică, după ce a pierdut cu 42-45 finala cu Rusia.

Echipa masculină de sabie, alcătuită din Rareş Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Alexandru Siriteanu şi Florin Zalomir, antrenată de Mihai Covaliu, a învins Georgia în optimi, cu 45-36, în sferturi a dispus de Belarus, cu 45-36, iar în semifinale a trecut de Germania cu 45-34.

În finală, Zalomir i-a învins pe Alexei Iakimenko, scor 5-3, şi pe Nikolai Kovalev, cu 5-4, fiind întrecut de Veniamin Reşetnikov cu 5-3. Dumitrescu a dispus de Kovalev cu 5-3, a cedat la Reşetnikov (2-6), dar l-a învins pe Iakimenko (7-5). Dolniceanu a pierdut la Reşetnikov (5-7) şi la Iakimenko (5-7), în timp ce Siriteanu a terminat la egalitate, 5-5, cu Kovalev.

Bronzul a fost adjudecat de Germania, după 45-43 cu Italia în finala mică.

La această ediţie a Europenelor, România a cucerit până acum patru medalii, una de aur, prin Simona Gherman, şi trei de argint, prin Anca Măroiu, în proba individuală feminină de spadă, echipa feminină de spadă şi cea masculină de sabie.

În 2011, la Europenele de la Sheffield (Anglia), România a obţinut aurul pe echipe la spadă feminin şi o medalie de bronz la individual (Ana Maria Brânză). În 2009, la Plovidv, România a câştigat aurul pe la spadă feminin, în concursul pe echipe. România este şi campioană mondială pe echipe la sabie feminin. România a fost vicecampioană europeană la pe echipe la sabie masculin în 2009 şi medaliată cu bronz în 2010 la Mondiale, unde Cosmin Hăncianu a obţinut şi medalia de bronz la individual.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA