AcasăActualitatePoliticSONDAJ - Parlamentare: 63% USL, 17% PDL. Varianta separate: 43% PSD, 20%...

SONDAJ – Parlamentare: 63% USL, 17% PDL. Varianta separate: 43% PSD, 20% PNL, 15% PDL

DISTRIBUIȚI

Uniunea Social Liberala ar obtine 63% din voturi daca duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare, in timp ce PDL ar fi creditat cu 17%, iar in cazul unei participari separate la scrutin a partidelor din USL PSD ar avea 43% din optiuni, PNL – 20% si PDL – 15%, conform unui sondaj efectuat de SOCIOPOL si transmis vineri.

Potrivit cercetarii, la varianta USL impreuna in cazul unor alegeri parlamentare (% din raspunsurile valide ale celor care estimeaza ca ar merge la urne, respectiv 39%) 63% din persoanele chestionate au raspuns ca voteaza cu USL, 17% – PDL, 8% – UDMR, cate 3% – PRM si ADA, 2% – PMP si cate 1% PP-DD, PPMT, PER, Partidul Verde.

Daca PSD, PNL, PC, UNPR ar candida separat, dintre cei care ar merge la urne 43% au declarat ca ar alege PSD, 20% PNL, 15% PDL, 8% UDMR, cate 3% PRM si PMP, cate 2% ADA si PP-DD, iar PPMT, PC, PER, Partidul Verde cate 1%.

La intrebarea „Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri generale pentru Parlament, cat de interesat ati fi de aceste alegeri?”, 38% dintre respondenti s-au declarat foarte interesati, 28% destul de interesati, 20% foarte putin sau deloc interesati, in timp ce 13% au spus ca sunt destul de putin interesati.

Referitor la estimarea participarii la vot – ipoteza: merg la vot cei care sunt in tara (88% din totalul populatiei), sunt interesati de politica si declara ca merg cu siguranta la vot – 49% din repondenti au raspuns ca nu vor merge la vot, 39% vor merge la vot, iar 12% ca nu sunt in tara, releva sondajul.

Volumul esantionului a fost de 1.014 persoane si este reprezentativ la populatia adulta neinstitutionalizata a Romaniei, iar perioada de culegere a datelor a fost 5-10 octombrie prin metoda interviuri telefonice.

Tipul esantionului este stratificat bistadial, cu selectie probabilista a gospodariilor (aleatoriu simplu) si a persoanelor (metoda „cea mai tanara persoana din gospodarie”), iar marja de eroare este de +/-3,1% la un nivel de incredere de 95%.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA