AcasăberzmudeSONDAJ IRES. Cătălin Cherecheș și USL, fără rival la Primăria şi Consiliul...

SONDAJ IRES. Cătălin Cherecheș și USL, fără rival la Primăria şi Consiliul Local Baia Mare!

DISTRIBUIȚI

Baia Mare este printre puţinele municipii reședință de județ unde rezultatele se anunţă previzibile. Datele rezultate în urma sondajului IRES, la comanda Digi 24 dau câştigător USL atât la Primărie, cât şi la Consiliul Local. Actualul primar Cătălin Cherecheş pare să nu aibă rival, el fiind creditat cu 93% din voturi.
USL-ul are cele mai mari şanse la alegerile pentru Consiliul Local din 10 iunie, 73% dintre repondenţi au declarat că dacă duminica viitoare ar fi alegeri, ei ar vota formaţiunea politică a lui Ponta şi Antonescu. Pe locul 2 în acest clasament se situează PDL (12%) şi UDMR (6%).

În ceea ce priveşte candidatul la Primăria Baia Mare, 93% dintre intervievaţi l-ar vota pe Cătălin Cherecheş (USL), 3% pe Ştefan Pop (PDL+UNPR), 1% pe Adrian Turicu (PP-DD) şi tot 1% pe Simon Bizău (PER), în timp de 2% dintre băimăreni au mărturisit că ar merge pe mâna altui candidat.
Lupta pentru Consiliul Local este şi ea previzibilă
Dacă mâine ar merge la vot, 73% dintre alegătorii din Baia Mare ar vota cu USL, în timp ce 12 % preferă PDL. La diferenţă de 6 puncte procentuale se află UDMR.
Evaluarea a fost realizată în perioada 25-28 mai, pe un eşantion de 1.200 de persoane cu vârsta peste 18 ani.

Potrivit acestui studiu, 29% dintre băimăreni s-au arătat interesaţi de scrutinul de pe 10 iunie, 34% sunt „destul de interesaţi”, 26% s-au declarat „puţin interesaţi” iar 10% – „deloc interesaţi”. De asemenea, 52% dintre cei intervievaţi au declarat că vor merge la urne şi doar 17% au mărturisit că nu vor vota.
Băimărenii îl susţin pe Crin Antonescu pentru Cotroceni
USL-ul conduce detaşat în Baia Mare şi în privinţa preferinţelor pentru Palatul Cotroceni în timp ce preşedintele PP-DD ocupă locul patru în topul preferinţelor alegătorilor.
Dan Diaconescu întruneşte 8% din intenţiile de vot ale alegătorilor.
Locul trei este ocupat de preşedintele Traian Băsescu care, dacă ar mai putea obţine încă un mandat, ar fi votat de 10% dintre alegătorii din Baia Mare.
Pe locul doi se află fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu susţinut de 12% din persoanele care au participat la sondaj.
Cei mai mulţi băimăreni îl susţin însă în lupta pentru Palatul Cotroceni pe liberalul Crin Antonescu, 41 % dintre participanţii la sondaj l-ar vota pe copreşedintele USL în funcţia de preşedinte al ţării.

La întrebarea – există un partid cu care nu veţi mai vota vreodată – 56% dintre cei care au răspuns au nominalizat PDL-ul. Alte 18 de procente nu ar mai vota cu PSD şi 5% cu PNL.
Sondajul IRES a fost realizat la comanda Digi24 prin metoda CATI, în perioada 25 – 28 mai şi are o marjă de eroare de plus minus 2,9%.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA