Acasăsinucidere maramuresSONDAJ ÎN FRANȚA – Marine Le Pen, favorită la alegerile prezidențiale

SONDAJ ÎN FRANȚA – Marine Le Pen, favorită la alegerile prezidențiale

DISTRIBUIȚI

SONDAJ ÎN FRANȚA Unde de şoc în Franţa după un nou sondaj care o dă favorită pe Marine Le Pen la alegerile prezidenţiale din primăvară. Liderul Frontului Naţional, Marine Le Pen, este creditat cu prima şansă la preşedinţia Franţei, conform ultimului sondaj privind intenţia de vot la prezidenţialele din primăvară, potrivit The Independent.

Liderul extremei drepte franceze l-a devansat pe Nicolas Sarkozy cu opt procente, având 29% din intenţia de vot şi cu 15 procente mai mult decât candidatul stangii, Jean-Luc Mélenchon, potrivit sondajului Ipsos.

Deşi Alain Juppe rămâne favorit la preluarea preşedinţiei Franţei, ultimele rezultate ale sondajelor nu fac decât să confirme ascensiunea discursului populist la nivel global, care o avantajează pe Marine Le Pen în cursa pentru Elysee, în contextul votului pentru Brexit şi victoriei lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale din SUA.

„Dacă Trump este posibil, atunci orice este posibil. Nimic, de acum înainte, nu va fi de neanticipat. Nu cred că Le Pen va câştiga, dar nu este imposibil, şi asta parţial din cauza faptului că oamenii şi-au pierdut interesul pentru politică şi s-au concentrat pe personalitatea candidaţilor. Cetăţenii parcă ascultă din ce în ce mai puţin şi par din ce în ce mai puţin îngrijoraţi dacă afirmaţiile candidaţilor sunt adevărate sau nu. Sunt mult mai atenţi la prestaţia candidaţilor, la modul teatral în care îşi expun ideile. După cum bine ştim, un fascist poate avea o prestanţă foarte bună”, a declarat, pentru The Telegraph, filosoful Bernard-Henri Levy.

Ultimele sondaje vin în contextul în care conservatorii îl aleg, duminică, pe cel care îi va reprezenta în cursa prezidenţială din primăvară. Favoriţii sunt cei doi foşti prim-miniştri Aain Juppé şi François Fillon, dar şi fostul preşedinte, Nicolas Sarkozy, potrivit The Guardian.

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA