AcasăMARAMURESUL ISTORICSondaj Avangarde. 60% ar vota USL. PPDD scade în popularitate

Sondaj Avangarde. 60% ar vota USL. PPDD scade în popularitate

spot_img

DISTRIBUIȚI

Potrivit, Avangarde, care a realizat un nou sondaj în prag de alegeri parlamentare, USL conduce detașat în topul preferințelor alegătorilor, cu 60%, în timp ce PPDD scade în popularitate.
Întrebaţi cu cine cine ar vota, în eventualitatea în care duminică s-ar organiza alegeri parlamentare, 60% dintre respondenţi au ales USL.
PP-DD este pe locul trei în ordinea preferinţelor electoratului, cu un procent de 11%, partidul lui Dan Diaconescu înregistrează o scădere de popularitate, în condițiile în care mai mulți politicieni i s-au alăturat patronului OTV, respectiv Monica Iacob Ridzi, Antonie Solomon, Liliana Mincă, Sorin Ovidiu Bălan sau Gigi Neţoiu.
Alianţa România Dreaptă figurează cu 19 procente în opțiunea electoratului, ocupând poziția secundă.
În ceea ce privește opțiunea pentru şeful statului, la întrebarea “dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru funcţia de Preşedinte al României, pe cine aţi vota?,” 35% dintre respondeţi l-au numit pe preşdintele PNL, Crin Antonescu. Acesta a fost urmat, la o distanţă semnificativă, de liderul ARD, Mihai Răzvan Ungureanu, care a obţinut 15 procente. Dan Diaconescu apare și în acest top, pe poziţia a treia, cu 13%.
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, este la egalitate cu liberalul Călin Popescu Tăriceanu, ambii cu 3%.
Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 2.000 de persoane majore, în perioada 17.10.2012 – 25.10.2012, şi are o eroare maximă tolerată de +/-2.2 %, pentru un interval de încredere de 95%. Validarea s-a făcut pe baza datelor Institutului Naţional de Statistică 2011.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA