AcasăActualitateSOMN PITIC, PROBLEMĂ MARE - Pescarii maramureșeni în prag de grevă după...

SOMN PITIC, PROBLEMĂ MARE – Pescarii maramureșeni în prag de grevă după o gafă a conducerii AJVPS

DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Maramureș au populat râul Someș cu somn pitic, o specie de pește invaziv, extrem de dăunător pentru fauna acvatică. Și asta pentru că se hrănește cu icrele sau puietul altor pești.

Pescarii amenință că nu vor mai plăti taxa de pescuit, în timp ce alții solicită demiterea celor vinovați de această gafă. Iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, unii pescari par dispuși chiar să meargă în fața sediului AJVPS Maramureș pentru a protesta, scriu jurnaliștii de la PresaSM.

Somnul pitic are valoare economică redusă. Distrugând icrele și consumând puietul altor pești prețioși, somnul pitic este considerat ca o specie dăunătoare.

Redăm câteva dintre părerile pescarilor:

Din categoria incompetență dusă la maxim, AJVPS Maramureș populeaza cu specii invazive precum somn pitic”.

Daca pescarii nu iau atitudine, ăștia își bat joc de noi. Trageți-i la răspundere”.

Pentru somnul pitic plătim 150 ron cotizație”.

Somnul pitic este o specie de pește foarte hrăpăreț, mușcă la ori-și-ce. Nu înțeleg de ce au aruncat somnul pitic? Din moment ce știu bine că distruge echilibrul piscicol. Mănâncă icre, puiet. Se înmulțesc foarte repede”.

Somnul pitic e o catastrofă, în toate țările pescarii îi aruncă pe mal, îi omoară, noi populăm apele cu ei! Pești primiți de undeva pe bani de nimic de care cineva a vrut să se scape și să dea bine la prostime!

În legea pescuitului pe anul 2021 se stipulează amenzi mari pentru cei ce populeaza apele cu specii invazive. Dar cine să-i taxeze?! Art. 61. – Următoarele fapte constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.500 lei la 3.500 lei: a) introducerea în habitatele piscicole naturale sau în amenajările piscicole, fără avizul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, a altor specii decât cele existente”.

 

Sursă: PresaSM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA