spot_img
AcasăActualitateSocialVIDEO - Someri de lux - 2.218 LEI cea mai mare indemnizatie...

VIDEO – Someri de lux – 2.218 LEI cea mai mare indemnizatie de somaj din judetul Maramureş!

spot_img

DISTRIBUIȚI


Extreme la acordarea indemnizatiilor de somaj in judet. Cele mai mici sume le incaseaza proaspetii absolveti, adica 250 ron pe luna, pe o perioada de 6 luni de la finalizarea studiilor.La polul opus se situeaza somerii de lux ai judetului care primesc lunar o indemnizatie de somaj de 2.218 ron. Acestia provin in mare parte din domeniul privat, primele patru locuri in topul somerilor de lux ai judetului fiind ocupate de fosti angajati ai societatii Rometelecom. Sumele mari se datoreaza cotizatiilor anuale pe care acestia le-au platit la stat.

Somaj in crestere in judetul Maramures.

Sezonul rece aduce in fiecare an o crestere a numarului de someri. Sistarea activitatii in mai multe domenii de activitate face ca sute de muncitorii sa devina someri “de sezon”. Fenomenul se datoareaza pe de o parte si proaspetilor absolventi care nu reusesc sa-si gaseasca un loc de munca, datorita ofereti destul de slabe adresate lor. “ Am terminat liceul la Liceul nr 6, sectia designer vestimentar si nu mi-am gasit nimic de lucru.Incerc totusi sa imi gasesc ceva , pentru ca nu pot sa stau asa acasa, degeaba.Iar banii de somaj is foarte putini si nu vad cum m-as putea descurca cu ei” a declarat Roxana Buda, o proaspata absolventa. “E o solutie si somajul.Ce sa faci? Stiu ca e mic , insa pana imi gasesc un loc de munca, o sa stau asa.Am lucrat in domeniul metalurgiei si cam greu imi gasesc acum un alt loc de munca.Asteptam.Cautam. Ce sa facem?” a spus Ioan Silaghi, somer.

Din pacate,  viitorul nu se vede prea luminos din perspectiva  reprezentatilor Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Maramures. Problemele cu care se confrunta acum societatea Romplumb ar putea transforma aproape 600 de muncitori, peste noapte, in someri. In cazul lor, indemnizatiile de somaj nu vor fi prea mari, datorita faptului ca majoritatea muncitorilor sunt incadrati la locul de munca ca si necalificati, iar oferta de munca in acest domeniu este slaba. Mai mult, nici varsta pe care o au majoritatea muncitorilor nu ii va ajuta in gasirea unui nou job. Totusi reprezentantii AJOFM Maramures vor cauta solutii pentru fostii angajati ai societatii Romplumb, fie prin organizarea de burse de locuri de munca sau chiar cursuri de recalificare profesionala.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA