AcasăLifestyleSoluții pentru amenajarea unei băi moderne. 5 recomandări

Soluții pentru amenajarea unei băi moderne. 5 recomandări

DISTRIBUIȚI

Sursa imaginii: Shutterstock.com / Imaginea poate fi descărcată de aici.

 

Ce înseamnă să amenajezi o baie într-un design de interior modern? Deși pentru oameni diferiți, stilul modern poate însemna lucruri diferite pentru că este deseori confundat cu stilul de amenajare contemporan, acesta se diferențiază printr-o serie de caracteristici bine puse la punct care au rezistat de la începutul secolului al XVIII-lea până astăzi: forme geometrice, culori neutre, materiale naturale și minimalismul sau lipsa obiectelor decorative.

 

Dacă vrei să ai o baie modernă, va trebui să ții cont de caracteristicile modernismului în design-ul interior și în celelalte încăperi din locuință. Dar, până atunci, hai să vedem cum poți să amenajezi o baie în stil modern într-un mod practic și rapid:

  1. Montează un raft deasupra toaletei

Deși nu suntem obișnuiți să avem un raft deschis deasupra unității sanitare din baie, acest aspect este foarte comun într-un stil de amenajare modern. Raftul poate fi conceput dintr-o simplă bucată de lemn de nuc sau vopsită într-o nuanță neutră care să se potrivească cu design-ul băii în general.

 

Raftul de deasupra toaletei are dublă funcționalitate: ajută la menținerea unui aspect modern, dar joacă și un rol important ca spațiu de depozitare mai ales dacă baia este de dimensiuni mici.

  1. Fii curajos în alegerea oglinzii

O baie modernă este deseori recunoscută prin faptul că implică utilizarea unei oglinzi de dimensiuni mari, de obicei care acoperă întreaga lățime a unui perete de la un capăt la altul. Acest lucru permite o mai mare continuitate pentru scopul său principal – acela de a te admira în oglindă -, oferind și un aspect modern băii tale în același timp.

  1. Alege o chiuvetă modernă

Într-un stil de amenajare modern, chiuvetele capătă un aspect mai îndrăzneț, ușor luxuriant și mai neted. În mare parte, o baie modernă se caracterizează prin aspectul mat al chiuvetelor în detrimentul nuanțelor lucioase. Poți alege dintre bateriile de lavoar de la Neakaisa.ro alături de o chiuvetă rotundă tip vas pentru amenajarea băii tale într-un stil modern.

  1. Pune accentul pe sistemele de iluminat

Lumina nu mai este doar un instrument practic care să te ajute să funcționezi pe întuneric, dar și un element estetic, mai ales când vorbim de stilul de amenajare modern. Poți monta un sistem de iluminat deasupra blatului de la chiuvetă sau poți fi mai îndrăzneț și să alegi o lampă de dimensiuni mari a cărui lumină să cadă peste cada de baie.

 

Utilizarea luminii într-un stil de amenajare modern modelează baia în a deveni ceva mai mult decât un simplu spațiu de igienă, ci un spațiu de relaxare, reflectare asupra gândurilor și poate chiar un loc intim de socializare cu partenerul.

  1. Nu uita de lumina naturală

Unele băi de dimensiuni mici nu au deloc un geam prin care să se reflecte lumina naturală, altele au doar un geam mic pentru aerisire; dar băile moderne sunt bine cunoscute ca având ferestre mari de sticlă, din podea până la tavan. Un tratament folosit pentru a asigura intimitatea la baie este sticla mată care îți permite să vezi în exterior, dar nu permite vederea dinspre exterior în interior.

 

O altă soluție pentru a permite luminii naturale să intre în spațiul de la baie sunt ferestrele montate pe tavan, dar acest lucru nu este totdeauna posibil.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA