AcasăActualitateSocialSoluții pentru aglomerarea urbană. Locurile de parcare rămân o prioritate pentru Primărie...

Soluții pentru aglomerarea urbană. Locurile de parcare rămân o prioritate pentru Primărie și în acest an

DISTRIBUIȚI

Primăria Baia Mare continuă identificarea zonelor în care se pot amenaja parcări auto, pentru a soluționa problemele ce apar din cauza numărului tot mai mare de autovehicule din municipiu. Se caută soluții, unele deosebit de ingenioase, pentru zonele în care spațiile pentru parcări clasice lipsesc.
Astfel, în zona Podului Decebal, în spatele complexului comercial Aurora, după finalizarea lucrărilor de consolidare a malului râului Săsar de către cei de la Apele Române, se va amenaja o parcare chiar lângă râu.
O abordare îndrăzneață va exista pe strada Valea Roșie, în zona Liceului de Artă și inspectoratului Școlar Județean, un loc foarte aglomerat de mașini și pieteoni, dar spațiul cam lipsește cu desăvârșire, nici măcar trotuare continue nu pot fi construite. În această situație s-a optat pentru consolidarea integrală a malurilor Văii Usturoi și acoperirea ei cu dale din beton. Peste aceste dale se va amenaja o parcare ce va avea în jur de 40 de locuri noi.
Vasile Barbul, managerul urbei, dă asigurări băimărenilor că se va continua modernizarea străzii Luminișului începută anul trecut, pe partea dinspre Stadionul Phoenix și blocuri se vor construi locuri de parcare. Barbul promite că strada Luminișului va arăta foarte bine după finalizarea lucrărilor de reabilitare.
G. Ciascai

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA