spot_img
AcasăAlteleEconomicSolutii eficiente pentru echilibrarea financiara a oamenilor cu datorii

Solutii eficiente pentru echilibrarea financiara a oamenilor cu datorii

DISTRIBUIȚI

Construirea unui buget si monitorizarea tuturor cheltuielilor sunt necesare in orice familie, cu atat mai mult daca este vorba de datorii care nu mai pot fi achitate. O educatie financiara sanatoasa se intemeiaza pe administrarea zilnica a banilor, dar si pe dezvoltarea unor strategii proprii astfel incatintrarile sa fie mai mari decatiesirile si totul sa conduca la echilibrul financiar atat de necesar pentru stingerea datoriilor.

Iata cateva dintre cele mai eficiente solutii pentru echilibrarea financiara a oamenilor care trec prin perioada dificila a unor datorii acumulate si care par sa nu mai aiba rezolvare:

Aplicatiile bugetare – instrumente de un real folos

Sunt mai multe astfel de instrumente, care-i ajuta pe oameni sa-si administreze mai bine propriul buget. Prin urmare, atat persoanele bine organizate, dar si cele care nu sunt atat de atente la modul cum isi cheltuiesc banii, pot avea un control mai eficient al resurselor financiare, astfel incat pot ajunge chiar si sa economiseasca. Sunt mai multe aplicatii de acest gen, unele dintre ele puse la dispozitie de KRUK Romania SRL pentru clientiisai:

  • calculator al bugetului personal – cu ajutorul acestui instrument finantele personale vor putea fi controlate mai usor;
  • calculator de cheltuieli – prin care fiecare utilizator poate vedea cati bani plateste lunar pentru diverse necesitati, avand posibilitatea sa reduca acele cheltuieli care nu sunt atat de importante si care pot fi amanate;
  • calculator pentru sume mici – cei de la KRUK ii ajuta pe oamenii care nu pot economisi sume mari;cu acest instrument pusla dispozitie gratuit potimparti o suma in unele mai mici care sa fie puse deoparte in fiecare saptamana sau luna;
  • fond de rezerva – acest instrument permite calcularea fondului de rezerva adecvat, in functie de cheltuieli si de economii, pentru a asigura protectie financiara pentru momentele mai dificile care pot aparea in viitor;

Folosirea acestor aplicatii sunt adevarate solutii pentru plata datoriilor, pentru ca ajuta la ierarhizarea prioritatilor, la identificarea problemelor financiare si la luarea unor decizii bune, la timp, pentru a impiedica alte dezechilibre.

Economisirea inteligenta duce la bunastare financiara

Chiar daca economisirea poate parea un capitol dificil pentru persoanele care se confrunta cu datorii, educatia financiara impune ca aceasta sa se realizeze luna de luna, chiar si candsituatia pare faraiesire.

Pentru unii oameni a economisi este echivalent cu „a pune banii la saltea”, in timp ce pentru altii economisirea inseamna sa-si plaseze banii intr-un cont sau intr-un depozit cu dobanda fixa. Aceste solutii pot fi unele pe termen scurt, iar pentru cei care vor rezultate pe termen lung, o solutie ar fi investirea economiilor in: actiuni, bursa valutara, aur, fonduri mutuale.

In concluzie, pentru reechilibrare financiara este nevoie de monitorizarea cu atentie a cheltuielilor lunare, lucru care se poate face prin intermediul unor aplicatii bugetare. Prin identificarea cheltuielilor irationale si eliminarea lor, se vor evita dezechilibrele financiare din familie pe termen scurt, dar si lung.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA