spot_img
AcasăEvenimentSolutie de prefect: Rahatul baimarenilor, depozitat pe iazul de la Bozanta Mare

Solutie de prefect: Rahatul baimarenilor, depozitat pe iazul de la Bozanta Mare

DISTRIBUIȚI

La iniţiativa prefectului judeţului Maramureş Anton Rohian, la Prefectura Maramureş a avut loc astăzi, 21.08.2014 o întâlnire cu factorii abilitaţi pentru găsirea unei soluţii viabile, privind depozitarea nămolului provenit  de la Staţia de epurare a  Municipiului Baia Mare. La discuţii au luat parte  primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş,  şi reprezentanţi ai Societăţii Vital Baia Mare, Gărzii de mediu Maramureş, Remin SA, Agenţiei Naţionale pentru protecţia  Mediului Maramureş, SGA Maramureş.

Prefectul Anton Rohian a solicitat părţilor implicate, întocmirea unui protocol privind acceptul depozitării nămolului de la Staţia de epurare a municipiului Baia Mare pe Iazul Bozânta Mare. Documentul cu anexele necesare, va a fi încheiat  până vineri, 22.08.2014. Prin acesta  urmează să se stabilescă şi să se permită  condiţiile de depozitare a nămolului.

Scopul protocolui este deblocarea  situaţiei înregistrate la Staţia de epurare a municipiului Baia Mare şi a nemulţumirii   populaţiei din zona metropolitană, generate de mirosul nămolului. De asemenea,  se doreşte modificarea punctului de vedere al Ministerului Economiei şi Comerţului în sensul acceptării pentru depozitare pe Iazul de la Bozânta  a nămolului provenit de la Staţia de epurare. Protocolul urmează să fie valabil  până la implementarea  etapei a II-a  Post mediu, prin care  vor fi  finalizate toate investiţiile legate de gestionarea nămolului obţinut în Staţia de epurare.

Prefectul judeţului Anton Rohian a subliniat că acest protocol va fi  înaintat primului ministru Victor Ponta,  pentru a interveni în  soluţionarea problemei în cauză.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA