AcasăLIFESOLUȚIE – Cum să faci față transpirației în exces

SOLUȚIE – Cum să faci față transpirației în exces

DISTRIBUIȚI

SOLUȚIE  Mulți oameni ţin cu greu în frâu transpiraţia în exces. Când produsele obişnuite nu funcţionează, există mai multe variante pentru a rezolva problema. Transpirația are rolul de a regla temperatura corpului. La unele persoane, acest proces se produce în exces.

„Nu detectăm o cauză însă pot fi cauze de tulburări metabolice, endocrine, post medicamentoase, pot să apară la persoane mai stresate, care au o adaptare mai grea la diverse niveluri de stres, dar de obicei este o cauză idiopatică, necunoscută,” explică dr. Maria Dumitrescu, medic dermatolog. Cei care au probleme cu transpirația, apelează la antiperspirantele cu săruri de aluminiu. Însă, pe termen lung acestea produc iritații la nivelul pielii.

„Atunci când nu funcționează aceste produse, mergem la variantele minim invazive și apoi invazive, cel mai elegant tratament e cel cu toxina botulinică care se poate injecta cel mai mult în axile, e foarte frecvent utilizat, se poate injecta și la nivelul palmelor și tălpilor, acestea sunt zonele predilecte,” spune dr. Maria Dumitrescu, medic dermatolog. Aceste proceduri trebuie însă repetate la 6-8 luni. În cazurile cele mai grave, pacienții pot recurge chiar la o intervenție chirurgicală.

„Pentru pacienții care nu doresc asemenea intervenții există intervențiile chirurgicale, laparoscopice, care se fac la nivelul coloanei vertebrale și se secționează anumite filete nervoase așa încât stimulul nervos să nu mai declanșeze producerea transpirației pe o anumită zonă,” precizează dr. Maria Dumitrescu.

În America, 3% din populație suferă de hiperhidroză, adică transpiră în exces.

 

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA