AcasăEvenimentSOLIDARITATE - Pichetare a Palatului Administrativ în semn de sprijin pentru familiile...

SOLIDARITATE – Pichetare a Palatului Administrativ în semn de sprijin pentru familiile Nan şi Bodnariu

DISTRIBUIȚI

Preoţii portodocşi din Eparhia Maramureşului şi Sătmarului cea de-a doua manifestere de solidaritate pentru familiile Nan şi Bodnariu, sâmbătă, 16 aprilie, de la ora 11:00, în fața Palatului Administrativ din municipiul Baia Mare.

„Credincioșii și preoții din Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului, urmăresc cu empatie și solidaritate evoluția cazurilor Bodnariu si Nan din Norvegia. Ne întristează profund faptul că cele două familii sunt și acum lipsite de bucuria prezenței copiilor. Grija pentru om, grija pentru drepturile copiilor și legislația în această privință nu trebuie să piardă din vedere dragostea familială care nu poate fi înlocuită de niciun sistem de protecție și îngrijire. În cultura creștină româneacă, icoana Maicii Domnului care Îl ține în brațe pe Pruncul Iisus cu dragoste sfântă, reprezintă și imaginea pilduitoare a dragostei materne”, se arată într-un comunicat remis presei de Sectorul Educațional al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului

„Considerăm că în privința familiei, societatea europeană trebuie să aibă o abordare creștină, întemeiată pe ordinea naturală așezată de Bunul Dumnezeu peste oameni si peste toate viețuitoarele. Legea și autoritatea statală trebuie să intervină în folosul copiilor doar atunci când sesizează abuzarea sau cu exploaterea acestora, și de asemenea dacă aceștia trăiesc într-un climat nesănătos de violență, nejunsuri și promiscuitate. Însă în situația familiilor Nan și Bodnariu considerăm că anumite incidente minore au fost abordate de către autoritățile norvegiene cu maximă exigență.
Observăm în ultimul timp o serie de anomalii și abuzuri care lovesc în familia firească, fapte și legi care scot din normalitate viața firească și naturală a oamenilor. În țările Uniunii Europene se legiferează cu ușurință căsătoriile între persoane de același sex, se promovează convenții și contracte civile în locul căsătoriei, iar marile corporații adesea le descriminează pe tinerele angajate prin clauze contractuale care le obligă să nu rămână însărcinate. Sunt abordări și direcții greșite spre care societatea se îndreaptă și suntem îndreptățiți să conștientizăm mai mult – cel puțin în România, și să stăm împotrivă. Rupturile familiale între părinți și copii, care se întâmplă din diferite motive, sunt dramatice indiferent de modul în care acestea se produc: pe fondul migrației, din cauza divorțurilor, din cauza decesului unuia sau a ambilor părinți sau, iată, din cauza unui sistem de protecție excesiv cum este cel din Norvegia”, se mai arată în document.

Cele două familii de români stabiliţi în Norvegia au rămas fără micuţii lor după ce aceştia au fost luaţi de stat pe motiv că ar fi fost abuzaţi fizic.

„ Aflându-ne în Postul Sfintelor Paști, îi îndemnăm pe creștinii ortodocși și ai altor confesiuni să înalțe rugăciuni stăruitoare către Bunul Dumnezeu pentru toate familiile sfâșiate și despărțite din diferite motive și în special în aceste zile pentru familiile Nan si Bodnariu. Vă îndemnăm, de asemenea, să participați la cea de-a doua manifestare de solidaritate, care va avea loc sâmbătă, 16 aprilie, de la ora 11:00, în fața Palatului Administrativ din municipiul Baia Mare”, îndeamnă preoţii maramureşeni.

O astfel de manifestare a mai avut loc la finele lunii ianuarie a acestui an, protest la care s-au adunat câteva mii de oameni de toate confesiunile din întregul judeţ.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA