AcasăActualitatePoliticSOLICITARE - Cioloș îi cere premierului Grindeanu să abroge ordonanța de modificare...

SOLICITARE – Cioloș îi cere premierului Grindeanu să abroge ordonanța de modificare a codurilor penale

spot_img

DISTRIBUIȚI

SOLICITARE Fostul premier Dacian Cioloș îi cere actualului prim-ministru Sorin Grindeanu să abroge ordonanța de urgență pentru modificarea codurilor penale și afirmă că această „lovitură dată justiției” reprezintă „o lovitură gravă dată credibilității României în relația cu partenerii din UE și NATO”, scrie Agerpres.

SOLICITARE „Dincolo de interesele politice și partinice, dincolo de datoriile pe care le-ați avea față de o parte din susținătorii majorității PSD-ALDE, ca Prim-ministru nu aveți dreptul să duceți țara în această fundătură.

De aceea, domnule Prim-ministru al României, vă solicit public să abrogați ordonanța de urgență referitoare la modificarea celor două Coduri penale. România normală, România pe care ne-o dorim cu toții este România dreptății și domniei legii”, afirmă Cioloș miercuri seara într-o postare pe Facebook, în care i se adresează premierului Sorin Grindeanu.

Dacian Cioloș subliniază că actualul șef al Guvernului duce România într-o zonă incertă de securitate după adoptarea ordonanței de urgență pentru modificarea legislației penale.

„Prin atacul la valorile statului de drept, ne izolați la periferia Europei. Lovitura dată justiției este totodată o lovitură gravă dată credibilității României în relația cu partenerii din UE și NATO, în relația cu partenerii noștri economici.

Ce pot crede partenerii noștri despre o țară al cărei guvern validează infracțiunea ca normalitate? Cum le veți explica că Guvernul României a decis că e normal ca abuzul în serviciu să nu fie infracțiune?”, spune Cioloș.

Fostul premier reiterează faptul că deciziile luate de Cabinetul Grindeanu în privința modificării Codului penal și Codului de procedură penală au „consecințe negative profunde pentru soarta țării”, și anume „distrug reperele morale ale societății” și „risipesc bruma de creștere economică câștigată prin munca oamenilor”.

Cioloș susține că actualul Guvern impune „tirania majorității împotriva domniei legii” și amintește că oamenii care protestează în stradă au „legitimitatea societății”.

„Zecile de mii de oameni care protestează au legitimitatea societății, care trebuie ascultată, înțeleasă și asimilată în deciziile guvernamentale.

Am încredere că societatea românească este suficient de matură pentru ca astfel de manifestații să aibă loc pașnic și civilizat ca și până acum. În același timp, domnule Grindeanu, nu pot decât să condamn aroganța și comportamentul Guvernului în această chestiune.

Nu cred că pentru asta au votat românii în decembrie. Refuz să accept că aceasta este România normală pe care v-o doreați la preluarea mandatului”, afirmă fostul premier Dacian Cioloș.

sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA