AcasăActualitateSOLICITĂ DOCUMENTE – Coaliția Românilor din SUA monitorizează procesul lui Cătălin Cherecheș...

SOLICITĂ DOCUMENTE – Coaliția Românilor din SUA monitorizează procesul lui Cătălin Cherecheș de la Cluj

spot_img

DISTRIBUIȚI

SOLICITĂ DOCUMENTE  Coaliția Românilor din SUA, cea mai mare organizație a românilor din State, care a publicat recent documentul ”bombă” privind pe procurorul Jean Uncheșelu de la DNA, monitorizează procesul primarului Cătălin Cherecheș de la Tribunalul Cluj.

Președintele Romanian Community Coalition (Coaliția Românilor) din SUA, preotul greco-catolic, Cristian (Chris) Terheș, a fost prezent, astăzi, la Curtea de Apel Cluj, unde s-a judecat contestația primarului din Baia Mate, Cătălin Cherecheș, împotriva încheierii Tribunalului Cluj din 13 iulie, prin care s-a respins cererea de revocare a controlului judiciar. Cristian Terheș a solicitat documente din dosarul primarului.

Președintele Coaliției Românilor din SUA este un fin observator al fenomenului anticorupție și al justiției din România, având mai multe luări de poziție în presă scrisă sau la televiziune în ultima vreme. În februarie, preotul Cristian Terheș a scris că Kovesi ar trebui exclusă din magistratură.

În 5 iulie, organizația condusă de Terheș a aruncat ”bomba”: Romanian Community Coalition a sesizat Parchetul General din România cu privire la eventuale fapte ilegale comise de procurorul Jean Uncheșelu, în prezent procuror DNA, așa cum rezultă dintr-o notă internă din cadrul Ministerului Justiției ce a intrat în posesia Coaliției. Plângerea trimisă la Parchetul General și nota internă au fost postate pe site-ul Coaliției. Uncheșelu este cel căruia șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, îi spunea în celebra înregistrare de la ședința cu procurorii să ”decapeze” și să ajungă la primul-ministru.

Urmăriți AICI o comparație făcută de Cristian Terheș între sistemul de justiție american și cel românesc.

Sursă info și foto: CluJust

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA