AcasăActualitate112ȘOFERI, ATENȚIE MAXIMĂ! - Vizibilitate redusă pe DN 18, în Pasul Prislop 

ȘOFERI, ATENȚIE MAXIMĂ! – Vizibilitate redusă pe DN 18, în Pasul Prislop 

DISTRIBUIȚI

Vremea a fost în general închisă, fiind semnalate precipitații predominant sub formă de ninsoare la nivelul județului nostru, avertizează Instituția Prefectului Maramureș. La munte a nins, iar vântul a prezentat intensificări de până la 90 km/h. La munte și local în zona joasă a fost semnalată ceață. Temperatura maximă înregistrată a avut valoarea de 2 grade Celsius în Baia Mare, Sighetu Marmației, Ocna Șugatag și Târgu Lăpuș. 

Stratul de zăpadă măsura 27 cm la Vf. Iezer, 10 cm la Ocna Șugatag, 5 cm la Cavnic, Băiuț și Nistru, 3 cm în Poiana Borșa. Ninge la această oră abundent pe DN 18, în Pasul Prislop, vizibilitatea este redusă până la 100 de metri, între km 160 și km 180. Recomandăm conducătorilor auto să circule prudent și să își adapteze viteza în funcție de fenomenele meteorologice și condițiile de drum. De asemenea, pentru a evita perturbarea traficului rutier sau producerea de blocaje în zona montană, solicităm ca autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă.Valoare temperaturi înregistrate la această oră: 0 grade Celsius în Baia Mare și Sighetu Marmației, -1 grad Celsius la Târgu Lăpuș, -3 grade Celsius la Ocna Șugatag. Cea mai scăzută valoarea a temperaturii este acum de -10 grade Celsius, la Vf. Iezer.

17 utilaje intervin pe sectoarele de drumuri naționale 

Pe sectoarele de drumuri naționale acționează 17 utilaje pentru curățarea stratului de zăpadă de pe partea carosabilă și se împrăștie material antiderapant. Se intervine pe DN 19, pe Dealul Huta și pe DN 19, în Pasul Prislop. S-au împrăștiat 82 tone de material antiderapant (pe DN 18, în Pasul Gutâi 20 tone, DN 19, pe Dealul Huta, 16 tone, pe DN 18 la 18 Petrova, 10 tone, pe DN 18 la Borșa, în Pasul Prislop, 23 tone, respectiv Târgu Lăpuș, DN18B, Dealul Pietriș și Dealul Măgoaja, 13 tone).

Pe DN 19, pe Dealul Huta (între km 195 și km 202) există pe partea carosabilă depus un strat de zăpadă frământată care măsoară până la 1 cm. De asemenea, pe DN 18, în Pasul Prislop, (între km 156 și km 180), stratul de zăpadă frământată aflat pe partea carosabilă măsoară între 1-2 cm. Circulația rutieră se desfășoară pe sectoarele de drumuri naționale din județ în condiții de iarnă. Nu sunt semnalate, la această oră, probleme în trafic. Pentru astăzi prognoza meteorologică prevede o vreme rece, cu precipitații sub formă de ninsoare. La munte, vântul va prezenta intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile minime vor avea valori cuprinse între -2 și -6 grade Celsius, iar cele maxime vor fi cuprinse între -2 grade Celsius și 1 grad Celsius.

Conducătorii de autovehicule pot solicita informații despre starea de practicabilitate a rețele de drumuri rutiere sau anunța dacă întâmpină probleme în trafic la Secția de Drumuri Naționale Baia Mare, telefon 0262 212138, respectiv S.C. Drumuri și Poduri S.A. Maramureș, telefon 0262 213144.

Informații furnizate de către Instituția Prefectului – Județul Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA