spot_img
AcasăActualitatePoliticȘOCANT! SENATOR BISTRIȚEAN: „Dacă două persoane de același sex înfiază sau merg...

ȘOCANT! SENATOR BISTRIȚEAN: „Dacă două persoane de același sex înfiază sau merg de mână pe stradă îmi lezează libertatea!”

DISTRIBUIȚI

Un senator din Bistrița susține familia tradițională, la fel ca formațiunea politică din care face parte. Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, a comentat subiectul, iar atmosfera s-a încins, scrie Bistrițeanul.ro.

Un senator PSD din Bistrița a declarat astăzi că susține familia tradițională și că aceasta trebuie definită în continuare în Constituție ca uniunea dintre un bărbat și o femeie. Senatorul, pe nume Ioan Deneș, îi acuză pe colegii săi din PNL de ipocrizie:

„Declarația publică pe care a făcut-o președintele organizației județene PNL, Robert Sighiartău, eu chiar cred că acea declarație este conformă cu crezul pe care îl are dumnealui în ceea ce privește această inițiativă. Numai că nu pot să observ ipocrizia declarațiilor publice și a abordărilor pe care o are PNL la nivel național și aici mă refer la ultima declarație a președintelui PNL, doamna Raluca Turcan. (…) A decuplat familia de căsătorie, în care spune foarte clar că acceptă ca în Constituție să apară căsătoria este creată dintre un bărbat și o femeie, dar nu mai spune că trebuie să fie legată familia de căsătorie. Aceasta este ipocrizia”.

În ceea ce privește opinia personală a senatorului Deneș, este mult mai tranșantă. Declară că libertatea sa ar fi lezată dacă un cuplu de același sex ar merge de mână pe stradă, conform Bistrițeanul.ro.

„Povestea este mult mai complicată. (…) Parteneriatul civil vine să rezolve o problemă care spun că trebuie rezolvată și analizată – problema concubinajelor heterosexuale, dar de fapt prin această rezolvare a unei probleme, de fapt doresc să legalizeze acele conviețuiri, concubinaje, de fapt, între persoane de același sex. Vreau să o spun foarte clar: atât timp cât modul în care se comportă un cetățean nu-mi lezează libertatea mea, are dreptul să facă ce dorește dumnealui. Dar, în momentul în care îmi lezează mie libertatea, atunci avem o problemă. Vreau să vă spun foarte tranșant: (…) vor să aibă dreptul să facă înfieri, să meargă de mână pe stradă”.

„Eu cred că am fost suficient de explicit și am spus-o și în Senat. (…) Nu am nicio problemă cu modul în care persoanele de același sex se manifestă în locuință, în intimitate. Dar, modul în care doresc să externalizeze acest comportament – care eu consider că îmi încalcă libertatea mea de a merge pe stradă cu copilul meu personal sau cu nepotul și să mă întrebe copilul «care e familia care este normală? cea pe care o vede acasă și în care l-am crescut sau cea pe care o vede pe stradă? – Eu spun că sensul parteneriatului civil acesta este de fapt, ce își doresc acele persoane care susțin. (…) Dacă apare lege, eu trebuie să respect legea. (…) Dacă nu o să apară legea, nu au voie să facă acest lucru, că nu este lege. (…) Ăsta e scopul dumnealor”.

Sursă info și foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA