spot_img
Acasăsinucidere maramuresŞOCANT - Cocaină, nicotină și antidepresive, găsite în carnea de somon

ŞOCANT – Cocaină, nicotină și antidepresive, găsite în carnea de somon

DISTRIBUIȚI

Nu-i de mirare că somonii înoată în aval. „Coxul le dă aripi.” Cel puțin aceasta ar putea fi concluzia unor teste făcute pe carnea acestui pește…

Cercetătorii au găsit cocaină, Advil, Prozac, Lipitor, Benadryl și zeci de alte substanțe stupefiante în țesutul unui pui de somon, prins într-un golfuleț din Seattle.

Probabil că peștele a îngurgitat drogurile într-o zonă în care apele sunt folosite pentru aruncarea deșeuri.

Substanțele de mai sus nu sunt singurele găsite în apă. S-au mai descoperit urme de Aleve, Flonase, Paxil, Tylenol, Tagament, Valium, Zoloft, Darvon, OxyContin, cafeină, nicotină, antiseptice, anticoagulante, Cipro și antibiotice din belșug!

„Concentrația de droguri din acel afluent a fost mai mare decât ne așteptam. Am analizat mostrele celor 150 de compuși și se pare că peste 61% se găsesc în aceste ape. Din câte știm, acestea se vor vărsa și în estuare.” a declarat unul dintre coordinatorii analizelor.

În zonă sunt peste 160 de intreprinderi care aruncă substanțe tocixe în apele destinate deșeurilor. Chiar dacă acestea fac tot posibilul să decontamineze apele, se mai întâmplă să mai scape și substanțe nedorite

sursă știre libertatea.ro.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA