Acasă Eveniment SOCANT: ACTUALIZARE - Eleva de clasa a VII-a batuta crunt de un...

SOCANT: ACTUALIZARE – Eleva de clasa a VII-a batuta crunt de un coleg intr-o scoala din Baia Mare. A fost transferata la Bucuresti cu elicopterul (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

O eleva de clasa a VII-a de la Scoala “Nicolae Iorga” din Baia Mare a fost transportata cu un elicopter SMURD la Bucuresti dupa ce a fost batuta la scoala de un coleg. Se pare ca disputa dintre cei doi a pornit de la un penar, iar baiatul a lovit-o pe fata cu picioarele in burta, provocandu-i leziuni interne. Aceasta a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta din Baia Mare, unde a fost trimisa direct in sala de operatii, dar medicii au luat hotararea de a o transfera la Bucuresti.

 

ACTUALIZARE
Incident grav intr-o scoala din Baia Mare. O fata de clasa a VII-a a ajus la spital dupa ce a fost batuta de catre un coleg de clasa. Cearta dintre cei doi a pornit se pare de la un penar. Atat conducerea unitatii de invatamant cat si cea a Inspectoratului Scolar Judetean Maramures a deschis o ancheta in acest caz. Baiatul care si-a lovit colega risca acum scaderea notei la purtare si mutarea intr-o alta unitate de invatamant.
Incidentul s-a inregistrat luni, in incinta Scolii Gimnaziale “Nicolae Iorga”. In timpul pauzei mari, fata a aruncat pe jos penarul colegului ei de clasa. Baiatul insa a ripostat cu pumnul si picioarele.
“La ora urmatoare, doamna profesoara de germana a constatat ca eleva nu se simtea bine. S-a cerut intai sa mearga pana la baie, a revenit. Starea se parea ca in continuare nu e bine si eleva s-a cerut acasa. A fost sunata mama, nu a raspuns la telefon si atunci a insotit-o o alta colega pana acasa si la intoarcere a confirmat ca mama era acasa si a primit-o. Din relatarile mamei, va pot spune ca pe la ora 17.00 fetita a inceput sa aiba senzatie de voma, sa nu se simta bine si la ora 19.00 a ajuns la Spitalul Judetean”, a declarat Mihai Bolos, directorul Scolii Gimnaziale “Nicolae Iorga” din Baia Mare.
Medicii de la Spitalul Judetean de Urgenta din Baia Mare au decis sa intre in sala de operatie cu fata. Micuta prezenta leziuni grave la pancreas si traumatisme abdominale care au rezultat in urma unei agresiuni. In timpul operatiei, medicii au hotarat sa ii scoata splina fetei, iar azi dimineata aceasta a fost transportata cu elicopterul SMURD la un spital din Bucuresti.

foto facebook.com

Cazul a ajuns si in atentia Inspectoratului Scolar Judetean Maramures.
“A fost un incident nedorit la Scoala Gimnaziala “Nicolae Iorga” din Baia Mare. Am fost informati, am primit o nota informativa din partea conducerii scolii respective. Fata de ceea ce v-a transmis directiunea scolii, Inspectoratul Scolar nu este abilitat sa dea informatii despre o ancheta care se afla in derulare si totodata, din discutiile pe care le-am purtat cu directorul scolii, ei, conform procedurii si metodologiei, au deschis o ancheta care se afla in curs de desfasurare”, a declarat Vasile Ban, inspector scolar general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Maramures.
Baiatul bataus risca acum scaderea notei la purtare si mutarea la o alta institutie de invatamant. Asta deoarece, conform legii, exmatricularea nu poate fi aplicata in cazul elevilor de gimnaziu.
Mai grav este faptul ca intreaga bataie s-a derulat la aproximativ 10 metri de profesorii care erau de serviciu pe coridoarele scolii. Acestia nu au vazut cele intamplate, iar faptul ca cei doi elevi nu au zis nimic despre cele petrecute, a facut ca profesorii sa isi dea seama tarziu care sunt motivele starii de slabiciune a fetei.
“In urma cu doua zile a fost adusa in serviciul de urgenta o pacienta in varsta de 14 ani care acuza o agresiune, fiind lovita de un coleg in regiunea abdominala cu piciorul. In urma investigatiilor si a examinarilor clinice s-a constatat ca e vorba de un abdomen acut. S-a intervenit chirurgical. S-a practicat splenectomie si pancreatectomie subtotala pe un hematom splenic si traumatism pancreatic” a declarat dr. Vasile Pop, director medical al Spitalului Judetean Baia Mare. “Starea generala, in prezent, a copilei este buna. Avand in vedere posibilitatile evolutive de complicatii cunoscute in traumatologia pancresului am decis transferul pacientei la Spitalul Marie Curie din Bucuresti cu un elicopter SMURD”, a declarat Sorina Pintea, manager al Spitalului Judetean de Urgenta din Baia Mare.

Simona Vasiac

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA