AcasăMARAMURESUL ISTORICSOC: Italia a fraudat votul la Eurovision

SOC: Italia a fraudat votul la Eurovision

spot_img

DISTRIBUIȚI

Fraudă masivă la votul dat de Italia în finala Eurovision 2013. Potrivit datelor de televoting, România s-a clasat pe primul loc, și a primit automat 12 puncte, iar Moldova pe locul doi și a primit automat 10 puncte.

Pentru că România a acumulat din  start 12 puncte, în clasamentul final al votului italian, țara noastră figura pe ultimul loc, pentru că a primit un punct. Deci, drept urmare Spania trebuia să adune 13 puncte ca să primească două în finală. Culmea, Spania nu a adunat niciun punct de la televot, iar nota maximă pe care o putea da juriul primei clasate în votul juraților era 12.

De aici începe nebunia calculelor care nu ies nicicum și dovedesc frauda mizerabilă pe care a făcut-o Italia, ingnorând pur și simplu televotingul.

Potrivit sistemului de vot de la Eurovision, punctele finale anunțate în finala Eurovision 2013, de către fiecare țară participantă, în speță Italia, se face în felul următor: 50% pondere televoting și 50% pondere juriu de specialitate. Mai exact, țara clasată pe primul loc la televoting, care a primit cele mai multe apeluri și SMS-uri va primi 12 puncte, a doua țară 10 puncte, a treia țară 8 puncte și tot așa până la locul 10, care primește doar un punct. Nu se acordă notele 9 și 11. Așadar atât la televot cât și la juriul de specialitate puteau primi puncte doar 10 țări.

La fel se întâmplă și la juriu. Indiferent câți membrii sunt în juriul național din fiecare țară participantă la Eurovision, notele tuturor celor din juriu se adună, și țara clasată pe primul loc primește 12 puncte, a doua 10 puncte, a treia 8 puncte, iar a zecea 1 punct. Punctele celor zece țări clasate în votul juriului se adună cu punctele celor zece țări clasate la televot și astfel se stabilesc cele zece țări care vor primi efectiv puncte în finala Eurovision.

Potrivit televotingului din Italia în finala de pe 18 mai 2013, pe primul loc s-a clasat România cu 23,20% din voturile exprimate. Astfel că a primit din partea publicului 12 puncte.

Clasament televot Italia, finală Eurovision 2013: România – 23,23%, Moldova – 13,79%, Ucraina- 13,23%, Grecia – 11,94%, Rusia  – 5,01%, Danemarca  – 3,2%, Malta – 3,07%, Ungaria 2,93%, Azerbaijan – 2,47%, Lituania – 2,27%.

În finala Eurovision 2013, Italia a acordat puncte următoarelor țări: România 1 punct, Spania  2 puncte, Ungaria 3 puncte, Moldova 4 puncte, Ucraina 5 puncte, Lituania 6 puncte, Grecia 7 puncte, Norvegia 8 puncte, Malta 10 puncte, Danemarca 12 puncte.

După ce am cumulat notele date de juriul național, care are pondere de 50%, România trebuia să primească în finala de sâmbătă de la Italia 10 puncte, în realitate am primit doar un punct. Moldova a primit 4, deși trebuia să primească 8 puncte.

Numai că potrivit datelor de televoting din Italia dar și a notelor oferite de acestă țară în finala Eurovison 2013, nu s-a aplicat acest sistem de vot al Eurovision. Mai exact a fost fraudat, măsluit, aranjat, iar ponderea televotingului nu a fost de 50% în notele finale.

Orice simulare am face și orice calcule matematice am realiza, un lucru e cert. Italia nu a luat în calcul ponderea de 50% a televotingului și a stabilit arbitrar cui dă puncte, probabil doar în baza notelor date de juriu. Este fără doar și poate cea mai clară dovadă de fraudă a sistemului de vot la Eurovision din partea unei țări.

Pentru ca Danemarca să se claseze în votul final al Italiei din finala Eurovision 2013, juriul trebuia să îi acorde minim 10 puncte. Maltei 8 puncte, iar Spaniei 12 puncte. Însă calculele devin imposibile și nu pot justifica nicicum cele opt puncte primite de Norvegia, în finala Eurovision 2013, întrucât nu a primit puncte de la televot. Ucraina  a adunat 8 puncte de la televot, deci cel mult era la egalitate cu Norvegia, și nu trebuia să primească în finală doar 5 puncte.

Spre exemplu, Danemarca care a primit de la Italia 12 puncte, pentru a se putea clasa în mod real pe primul loc în clasamentul Italiei, după cumularea punctelor de la televot cu cele de la juriu, nu putea avea un total mai mare de 17 puncte. Spania care a primit în finală 2 puncte, trebuia să aibă un total de 13 puncte, întrucât România acumulase deja 12 puncte în urma televotingului. Numai că nicio țară nu primește 13 puncte de la juriu. Spania nu s-a clasat pe primele zece locuri la televotul Italiei. Drept urmare a primit puncte doar de la juriul național. Dar ce notă să fi primit ca să o poată depăși pe România cu 12 puncte, care a primit un punct, adică s-a clasat pe ultimul loc la votul final anunțat de Italia. Să spunem că juriul din Italia a dat 12 puncte Spaniei și fiind la egalitate de puncte cu România,  iar organizatorii să fi stabilit ca juriul să aibă mai mare greutate și astfel Spania 2 puncte în finala de sâmbătă și România 1 punct.

Atunci Norvegia putea să primească de la juriu maxim 10 puncte, pentru că Malta s-a clasat pe locul 2 în votul final al Italiei, primind 10 puncte. Pentru a primi a doua notă ca mărime în finala Eurovision 2013, de la Italia, Malta trebuia să aibă al doilea punctaj după Danemarca(televot+ juriu). Malta putea primi, fie 8 puncte și atunci avea 12 puncte finale la fel ca România și Spania, care să zicem că a primit 12 de la Juriu. Dar Danemarca nu putea primi mai puțin de 10 puncte pentru că nu se mai clasa pe primul loc în votul final al Italiei.

Grecia a primit 7 puncte la televot, 7 în finală. Dar Lituania a primit doar un punct la televot și 6 în finală. Și tot așa. Oricum o dai nu iese matematic clasamentul final, ceea e denotă că Italia nu a luat în calcul televotingul. EBU ar trebui să demareze o anchetă, întrucât în mod clar clasamentul final de la Eurovision 2013 a fost unul falsificat. Italia este doar una din țări prinsă cu mâța în sac, urmează și Spania și Moldova. în moldova televotul a fost deturnat de cei din Transnistria.

Și uite așa se votează la Eurovision. facem televoting să luăm banii la fraieri dar în final dăm note fix din burtă, după cum ne place.

ExclusivNews.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA