spot_img
AcasăEvenimentSOC IN SPORTUL BAIMAREAN - Judoca Daniel Brata, condamnat la 4 ani...

SOC IN SPORTUL BAIMAREAN – Judoca Daniel Brata, condamnat la 4 ani de puscarie cu executare pentru tentativa la omor. Sentinta nu este definitiva

DISTRIBUIȚI

Daniel Brata si Valentin Radu, judocanii trimisi in judecata pentru tentativa de omor, dupa ce au agresat un tânar oradean in fata unui club, victima ramânând cu sechele grave in urma loviturilor, au fost condamnati, miercuri, de Tribunalul Bihor, la câte patru ani de inchisoare cu executare. Tribunalul Bihor s-a pronuntat, miercuri, in procesul deschis pe numele baimareanului Daniel Brata, de 27 ani, si al lui Valentin Radu, de 22 ani, din Râmnicu Sarat, ambii membri ai lotului de judo al României, pentru tentativa de omor dupa ce, in noaptea de 12 spre 13 iunie anul trecut, au agresat un tânar oradean in fata unui club, care, in urma leziunilor suferite, a ramas cu sechele grave, informeaza Mediafax.

“Astfel, instanta a dispus condamnarea ambilor sportivi la câte patru ani de inchisoare cu executare si interzicerea unor drepturi pe o durata de doi ani dupa executarea pedepsei principale”, a declarat Mirela Popa, expert relatii publice din cadrul Tribunalului Bihor.

Potrivit sursei citate, cei doi au fost obligati sa plateasca toate cheltuielile spitalicesti ale victimei, in suma de 7.488,38 de lei, daune materiale in valoare de 6.489,08 lei, suma de 70.000 de euro, reprezentând daune morale, dar si câte 800 de lei reprezentând cheltuielile victimei cu onorariul avocatial si câte 1.250 de lei cheltuieli judiciare in favoarea statului. Popa a afirmat ca sentinta nu este definitiva, aceasta putând fi atacata cu apel.

Avocatul Claudia Tântas, aparatorul celor doi sportivi, a refuzat sa comenteze solutia Tribunalului Bihor, pâna la motivarea acesteia, insa a spus ca o va ataca in termenul prevazut de lege. “Deocamdata nu doresc sa fac niciun comentariu. Asteptam sa vedem motivele pe care le-a avut in vedere instanta”, a spus ea.

Pe de alta parte, reprezentantul victimei, avocatul Razvan Doseanu, a afirmat ca pedeapsa este mult prea mica in raport cu gravitatea faptelor. “Minimul pedepsei pentru infractiunea de tentativa de omor este de sapte ani si sase luni. Ca urmare, chiar cu circumstante atenuante, pedeapsa este cu mult sub minim. In plus, nu s-a avut in vedere faptul ca unul dintre agresori, Daniel Brata, nici nu era la prima agresiune, conform fisei de cazier judiciar al acestuia. In cauze similare, pentru persoane de rând, se aplica pedepse de la opt ani in sus”, a declarat avocatul Doseanu.

Daniel Brata si Valentin Radu, ambii membri ai lotului de judo al României, au fost trimisi in judecata in 25 august 2011 de procurorii Parchetului Bihor pentru tentativa de omor calificat, in stare de libertate si fara nicio interdictie. Cei doi au fost acuzati ca, anul trecut, in noaptea de 12 spre 13 iunie, au fugit din cantonament si, dupa ce au petrecut intr-un club oradean, au agresat un oradean in fata localului. Victima, Adrian Popa, de 24 ani, a ajuns la spital cu multiple fracturi in zona toracelui si trei fracturi ale cutiei craniene, iar in urma complicatiilor a ramas cu o infirmitate permanenta.

In 2008, la Beijing, la prima participare la Jocurile Olimpice, Daniel Brata a ocupat locul 9. La JO de la Londra in 2012 vroia o medalie, dar a iesit din cursa pentru podium inca din primul tur. Visa la JO de la Rio…

SPORTIVUL A PARTICIPAT LA JOCURILE OLIMPICE DE VARA DE LA LONDRA

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA