spot_img
AcasăEvenimentSMURD MARAMUREŞ - ANIVERSAR - Doi ani de SMURD în Maramureş în...

SMURD MARAMUREŞ – ANIVERSAR – Doi ani de SMURD în Maramureş în cifre

spot_img

DISTRIBUIȚI

În cei doi ani care au trecut de la operaţionalizarea primelor trei staţii S.M.U.R.D. din judeţ, care funcţionează în Baia Mare, Sighetu Marmaţiei şi Vişeu de Sus, personalul serviciului a fost permanent la datorie, 24 de ore din 24 şi a intervenit cu profesionalism şi promptitudine pentru salvarea celor aflaţi la nevoie.

Datele statistice înregistrate în această perioadă arată clar eforturile depuse de medicii, asistentele şi paramedicii pompieri S.M.U.R.D. în sprijinul comunităţii. Astfel, de la înfiinţare până în data de 09.01.2012, numărul intervenţiilor S.M.U.R.D. a ajuns la 7539. Din total, pe parcursul anului 2010 s-au înregistrat 3872 intervenţii, în 2011- 3552, iar de la începutul acestui an- 115 acţiuni.

Pe categorii, cele mai multe intervenţii S.M.U.R.D. au fost cele de acordare de asistenţă medicală persoanelor cu traumatisme- 2536 de cazuri, urmate ca număr de cele la afecţiuni medicale- 1499, intervenţiile în cazuri de afecţiuni neurologice şi psihiatrice- 657 şi cele de prim-ajutor la accidente rutiere- 509 cazuri.

La sfârşitul anului trecut, pentru reducerea timpului de răspuns al echipajelor la solicitările cetăţenilor, au fost operaţionalizate alte trei staţii S.M.U.R.D.: Fărcaşa, în 20.12.2011, Târgu Lăpuş în 21.12.2011 şi Bogdan Vodă, în 28.12.2011, care au acţionat imediat după deschidere. Paramedicii pompieri de la S.M.U.R.D. Fărcaşa au executat de atunci 29 de intervenţii, colegii lor de la Târgu Lăpuş au participat la 23 de acţiuni, iar SMURD Bogdan Vodă a fost chemat în ajutor în 10 cazuri.

Achiziţionarea autospecialelor S.M.U.R.D. pentru dotarea acestor noi staţii a fost posibilă datorită sprijinului financiar al Consiliului Judeţean, care este partener în Programul Operaţional Regional al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Transilvania  de Nord, în cadrul proiectului ”Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord“, din care face parte şi Consiliul Judeţean Maramureş. Valoarea totală a proiectului pentru judeţul nostru se ridică la circa 2,8 milioane de euro.

foto şi informaţii Cornel Băbuţ, ISU Maramureş

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA