spot_img
AcasăEvenimentSlătioara: Suspiciune de boala limbii albastre in Maramureş

Slătioara: Suspiciune de boala limbii albastre in Maramureş

DISTRIBUIȚI

Vă informam că în judeţul Maramureş, pe raza localităţii Slătioara, comuna Strâmtura a fost semnalată prima suspiciune de „bluetongue” (boala limbii albastre) la o bovină.

Până la executarea investigaţiilor suplimentare de laborator, preşedintele Centrului Local de Combatere a Bolilor, Prefectul judeţului Maramureş ing. Anton ROHIAN a dispus convocarea Centrului Local de Combatere a Bolilor (C.L.C.B.) şi aplicarea  măsurilor restrictive de circulaţie a rumegătoarelor  în exploataţia respectiva precum şi pe o rază de20 kmîn jurul localităţii. În acest sens  pe zona geografică astfel delimitată se interzice organizarea de pieţe, târguri sau expoziţii  de rumegătoare (bovine, ovine, caprine). De îndeplinirea celor dispuse răspunde DSVSA MARAMURES, împreună cu celelalte instituţii care fac parte din C.L.C.B.

De asemenea, urmare a confirmării unui număr însemnat de focare de „bluetongue” pe teritoriul României şi a suspiciunilor existente în prezent, precum şi a localizării geografice a acestora, zona de restricţie pentru aceasta boală se extinde pe întreg teritoriul României (NS ANSVSA 5514/09.10.2014).

DIRECTOR EXECUTIV                                  Purtător de cuvânt

  Dr. Dănuţ CRISAN                                    Dr. Marius SIMA

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA