spot_img
AcasăNews AlertSITUAȚIE STRIGĂTOARE LA CER ÎN BAIA MARE - Tripleți abandonați imediat după...

SITUAȚIE STRIGĂTOARE LA CER ÎN BAIA MARE – Tripleți abandonați imediat după naștere la Spitalul Județean

spot_img

DISTRIBUIȚI

Primii tripleți din sarcină naturală născuți la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare în ultimii aproape 17 ani de ani nu vor ajunge în sânul familiei, relatează jurnalistul Vasile Dale.

Mama lor, o femeie modestă din satul Finteșu Mic, comuna Satulung, i-a abandonat imediat după naștere.

Vestea bună este totuși că micuții se vor bucura de căldura unei familii. Asistenții sociali îi vor încredința unui asistent maternal.

Tripleții, doi băieți și o fetiță, s-au născut acum trei săptămâni la Spitalul Județean Baia Mare prin cezariană. Procedura a decurs fără nicio problemă doar că, imediat, mama tripleților a transmis că dorește să îi abandoneze. Situația materială precară și faptul că acasă mai are un copil ar fi motivele care au determinat-o pe mamă să renunțe la cei mici.

”În acest moment în Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Baia Mare sunt trei copii, tripleți, proveniți dintr-o naștere recentă. Cei trei copii s-au născut prematur. Este vorba despre doi băieți și o fetiță. Ei au fost abandonați după naștere, motiv pentru care Maternitatea a luat legătura cu DGASPC și au intrat în evidența lor, urmând ca săptămâna viitoare cei doi băieței să fie dați în plasament unui asistent maternal. Fetița va fi dată aceluiași asistent maternal în momentul în care va ajunge la greutatea optimă pentru a fi externată. Starea lor de sănătate este bună, copiii sunt stabili, cresc. Totul este în regulă cu ei” a declarat dr. Bogdan Lucian, director medical Spitalul Județean de Urgență Baia Mare pentru Vasile Dale.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA