spot_img
AcasăActualitateSocialSITUAȚIE DEZASTRUOASĂ ÎN MARAMUREȘ – Suntem singurul județ unde o unitate medicală...

SITUAȚIE DEZASTRUOASĂ ÎN MARAMUREȘ – Suntem singurul județ unde o unitate medicală de stat acoperă, în mediul rural, peste 90.000 de oameni

spot_img

DISTRIBUIȚI

SITUAȚIE DEZASTRUOASĂ ÎN MARAMUREȘ   O unitate medicală la aproape 12.000 de români. Așa stau, în medie, lucrurile în mediul rural, dar există judeţe în care o entitate medicală deserveşte şi peste 30 de mii de oameni. La nivel naţional, doar unadin 10 unități medicale de stat se află în mediul rural. De cealaltă parte, mediul privat a repartizat una din cinci entităţi medicale la ţară, potrivit Digi24.ro.

O analiză a modului în care este deservită populaţia indică o situație aparte în judeţul Maramureş, unde o unitate medicală publică acoperă, în mediul rural, peste 90.000 de oameni. În mai bine de jumătate dintre judeţe – 25 – o unitate medicală publică răspunde nevoilor a cel puţin 15.000 de oameni.

Într-un singur caz, este vorba despre judeţul Argeş, proporţia este de o entitate medicală la 1.374 de locuitori. Media naţională este de 1 la 11.774 de oameni, în timp ce în mediul privat vorbim despre un centru medical la 961 de români.

 

Citește continuarea articolului AICI.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA